• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

GevangenisCURAÇAO – De advocaat van de 33 jarige Urvin Wawoe alias ‘Nuto’ wil dat er een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld naar de mislukte aanslag op haar cliënt. Wawoe, het vermeende hoofd van straatbende No Limit Soldiers, overleefde een moordpoging. De aanslag vond plaats in de Pointe Blanche-gevangenis op Sint Maarten.

Het onderzoek moet worden uitgevoerd door de top van het Nederlandse Openbaar Ministerie, aldus advocaat Inez Weski, zo schrijft Crimesite.nl.

Moordpoging
Carlos Richardson probeerde op 11 september 2014 Wawoe om het leven te brengen met een vuurwapen. Het wapen weigerde echter en Richardson moest zijn aanval bekopen met zware verwondingen die Wawoe toebracht met een zelfgemaakte machete. De politie herstelde de orde en heeft aansluitend een ‘grote schoonmaak’ gehouden in alle cellen. Bij de zoekactie zijn twee geladen pistolen gevonden.

‘Te gevaarlijk’
Wawoe werd in september 2013 aangehouden op Sint Maarten met vier kilo cocaïne. Hij werd daarvoor veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. De NLS-leider werd ondergebracht in het cellenhuis op Sint Maarten omdat de Point Blanche-gevangenis ‘te gevaarlijk’ voor hem zou zijn. Om onbekende redenen werd hij later alsnog overgeplaatst naar Point Blanche. Wawoe en Richardson zitten inmiddels vast in Nederland. De mannen zijn vorig jaar uit veiligheidsredenen overgebracht. Dit om de rust in de gevangenis terug te laten keren.

Schuurpapier
De lezen van camera’s op de gevangenisafdeling van Wawoe bleken met schuurpapier te zijn bewerkt. Andere camerabeelden zouden door een fout zijn overschreven.

Onderzoek
De raadsvrouw wil nu dat de overplaatsing van haar cliënt wordt onderzocht. “Voorafgaand aan dat transport is hij in Point Blanche mishandeld door de politiemensen. Hij zat onder de zwellingen en de blauwe plekken op zijn armen en zijn rug. Dat heeft ook de medische staf in de gevangenis van Middelburg vastgesteld.” Ook wil Weski weten waarom Wawoe is overgeplaatst ondanks dat men wist dat hij gevaar liep. Tenslotte wil ze dat er wordt onderzocht hoe Richardson, die een straf van dertig jaar uitzit voor moord, aan een vuurwapen is gekomen en hoe hij de gesloten afdeling van Wawoe heeft kunnen betreden.

www.versgeperst.com