• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

DuikerCURAÇAO – De duikindustrie op Curaçao levert de lokale economie 21,3 miljoen dollar per jaar op. Dat meldt de Curaçao Hospitality And Tourism Association (CHATA). Er zijn dagelijks 325 duikers die per persoon 300 dollar uitgeven aan onder meer duikspullen, excursies en accommodaties.

90 Procent van de dagelijkse duikers zijn toeristen. De overige 10 procent zijn lokale, stagiaires en duikinstructeurs.

Accommodaties
De groeiende duikindustrie heeft een positief effect op de hotel-/accommodatiebranche. Dagelijks zorgen duikers voor de bezetting van zo’n 200 kamers. De meeste duiktoeristen komen uit Nederland, de Verenigde Staten en Brazilië.

4 reacties op “Duikindustrie genereert 21,3 miljoen dollar per jaar”

 1. @Makantiano

  Bedankt voor deze informatie. Ik dacht serieus dat het misschien de ankers, de kooien of de afval van vissers was die misschien schade aanrichtte aan het rif……….

  Ik ben blij dat ik nu de ware reden heb geleerd…….

 2. 300 duikers per dag in het water!!!!!!! Wat een fabeltje..!!! Als dat echt zo was dan waren er veel meer duikschooleigenaren hier sjeiksss!!! Whoahahahahaaaa…!!!

  Ik vaar en vis dagelijks langs de kusten van curacao en heb 1 ding duidelijk gemerkt…..overal waar duikers aktief duiken is de visserij flink aangetast. De vangsten zijn schandalig laag door de verjaging van deze onderwater barbaren…..nog een paar jaar en de zuidkust heeft geen vis en koraal meer over door hun…..Ben benieuwd waar ze dan naar gaan kijken onder water….

  Hopelijk blijft de noordkust duikersvrij….

 3. Ja, dat is jammer. Alle economische vooruitgang heeft keerzijdes. Maar het is aan de mensen zelf om die keuze te maken. Nu kiezen ze hoofdzakelijk voor het duiken. Dat is de democratie. We hebben het te respecteren.

 4. Jammer dat het koraal steeds minder wordt, Lozen van chemisch afval en menselijk afval zal er voor zorgen dat het koraal zal sterven. De lion fish eet veel lokale vis op..