dino bouterseCURAÇAO – De zoon van de Surinaamse president, Dino Bouterse, schaamt zich diep voor zijn daden. Gisteren werd hij veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf wegens drugssmokkel, wapenhandel en samenwerking met de Libanese terreurorganisatie Hezbollah. “Ik heb oprecht spijt van mijn handelen en ben diep beschaamd over mezelf.”

Hij voegde daaraan toe alle verantwoordelijkheid te aanvaarden, zo zei hij vlak voordat de rechter het vonnis velde. Als vader van elf maakte hij zich vooral zorgen over zijn kinderen.

Schuldbekentenis
Dino werd in augustus 2013 gearresteerd in Panama op verzoek van de Amerikanen. Dit gebeurde tijdens een infiltratieactie. In ruil voor een gedeeltelijke schuldbekentenis zou hij een lagere straf krijgen. Er hing hem levenslang boven het hoofd. Hij bekende een samenzwering om de Libanese terreurorganisatie Hezbollah te steunen. Ook gaf hij toe tien kilo cocaïne te hebben gesmokkeld. n het verleden zat hij al eens een gevangenisstraf uit wegens drugshandel, wapensmokkel en reizen met een vals paspoort.

7 reacties op “Dino Bouterse: ‘Ik schaam me diep!’”

 1. elf kinderen???
  en hij maakt zich zorgen over zijn kinderen??/
  wat een komediant!!
  deze paljas is net als zijn vader een gestoorde macho met een groot minderwaardigheidscomplex.
  hij heeft waarschijnlijk nog nooit naar zijn kideren omgekeken.
  hij is zelf nog een groot kind….

 2. Hij weet niet wat spijt hebben is.. Opgegroeid voor galg en rad. Zelf al voor vele overtredingen nooit opgepakt of snel vrijgelaten. Dat hij Hoogd Counter terrorism Unit was zegt genoeg en dan 11 kinderen bij veel vrouwen..

 3. In Amerika kun je beter excuses vragen c.q. spijt betuigen toch? Bij anders krijg je meer/ of een hogere strafoplegging. Van doodstraf naar levenslang enz.

 4. De vader van 11 (elf, eleven. once!!!) kinderen. Kwaliteit komt meestal niet in grote kwantiteit. Zijn deze elf kinderen bested voor galg en rad ?

 5. Leugens, leugens en nogmaals leugens van een pathologische crimineel die krokodillentranen huilt. Na deze derde gevangenschap (en zijn eerdere gevangenisstraffen vanwege wapendiefstal en drugshandel) heeft hij alle vereisten om president van zijn land te worden. De zoon overtreft de vader in criminaliteit.

 6. Nu schaamt hij zich ineens, maar een tijdje geleden was er allemaal niets van waar ? Toen was hij de onschuld zelve.
  Zo vader zo zoon zullen we maar zeggen.

 7. Zou hij zich ook schamen voor wat hij allemaal in Suriname heeft uitgespookt..