• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  pontjesbrugCURAÇAO – De pontjesbrug wordt opnieuw gerenoveerd. Dat meldt Curaҫao Ports Authority (CPA). Een zware balk aan de Punda-kant van de brug is verzakt waardoor er een opening is ontstaan tussen het dek en de wal. Door het onderhoud is de brug 2 à 3 weken niet toegankelijk.

  De balk wordt gerepareerd en de aanbrug wordt verwijderd. De brug moet door de werkzaamheden open blijven staan. Er worden ferry’s ingezet om het vervoer tussen Punda en Otrobanda mogelijk te maken.

  Houtrot
  In september 2013 voerde CPA ook onderhoudswerkzaamheden uit. De brug was toen in niet al te beste staat vanwege houtrot. In 2006 werd de brug opgeknapt met Europees subsidiegeld. Op die servicebeurt had de brug vijftien jaar lang moeten teren, maar op de helft van de rit kampte de brug met ernstige houtrot.

  .

  5 reacties op “Onderhoud aan Koningin Emmabrug door verzakking”

  1. Wordt het niet eens tijd voor een tunnel onder de Annabaai door. Drie afzinkbare elementen, vier roltrappen tot twintig meter diepte en twee liften. Kunnen die veerboten weg. Tunnel kan mooi schuin omhoog tussen kade en pontjesbrug en aan de Punda zijde langs de Ruyterkade. Kosten voor Europa. Nooit meer soms wel 45 minuten wachten etc. Maak in de tunnel een museum over de volle lengte. Goed voor de toerist, de scheepvaart en de lokale bevolking.

  2. @Tokaya
   U heeft compleet gelijk, hoe kan ik nou twijfelen aan de àltijd geniale planning op dit eiland. En nu aan uw geniale bericht. :-).

  3. Goddank eens iemand die iets positiefs zegt (Zorro 12 maart 2013).
   Er zijn steeds van die gifkikkers die over alles wat zij te lezen krijgen een negatief commentaar moeten geven.
   Zelfs bij voertuigen is er soms sprake van APK kleine of grote beurt ( of preventief onderhoud ).
   Stel je voor zeg, je ziet een rood lichtje op het instrumentenpaneel van je motorvoertuig ( auto) flikkeren, wat zou ieder weldenkend persoon doen?
   Denken en zeggen, ach ik moet binnenkort toch naar de verplichtte APK?
   Ga toch eens naar de dokter, al is het maar om te weten dat je nog gezond bent.
   Van buiten blinken en van binnen stinken. Van buiten blond en van binnen stront.

  4. Karel, het lijkt mij een gevaarlijke situatie met mogelijke claims als gevolg van ongelukken. Veiligheid kan nooit wachten.

  5. Die brug gaat binnenkort toch al helemaal gerenoveerd worden (alweer) en dit probleem kan dan die paar maanden niet wachten?