• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Advocaat-Vito-CarloCURAÇAO – Het Hof vindt het Amerikaanse verzoek om uitlevering van de 26-jarige drugsverdachte Arubaan Christopher C. toelaatbaar. Dit betekent dat gouverneur Fredis Refunjol wordt geadviseerd om akkoord te gaan met het verzoek, zo schrijft Caribisch Netwerk.

Als Christopher niet in cassatie gaat bij de Hoge Raad, wordt hij binnen enkele weken uitgeleverd aan de Verenigde Staten (VS). Op de vraag welke stappen Christopher gaat nemen, wil hij niets kwijt. “Christopher is momenteel te zeer aangeslagen om te reageren”, laat zijn advocaat weten.

Bang
Christopher C. zei eerder bang te zijn voor een uitlevering. Volgens hem worden zijn rechten in Amerika niet voldoende beschermd. Maar niet alleen Christopher vreest voor de toekomst. Het luide gesnik op de publiekstribune laat horen dat ook zijn familieleden emotioneel aangeslagen zijn. Christopher, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugsdeal van 10 kilo cocaïne, is vader van twee kleine kinderen. Zijn vrouw is bang dat zij hun vader een lange tijd niet gaan zien.

Vertraging
Met het toelaatbaar verklaren van het uitleververzoek bepaalt het Hof dat het verzoek voldoet aan de normen van het uitleveringsverdrag dat het Koninkrijk heeft met de VS en aan het uitleveringsbesluit Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Mocht Christopher besluiten in cassatie te gaan, dan zal de uitlevering vertraging oplopen. Totdat de Hoge Raad uitspraak heeft gedaan, kunnen verdachten niet uitgeleverd worden.

www.versgeperst.com