• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Nicolas MaduroCURAÇAO – President Nicolas Maduro van Venezuela heeft gisteren aangekondigd ruimere volmachten te zullen vragen van het parlement. Die zegt hij nodig te hebben om ‘imperialisme te bestrijden’ en aanslagen op de soevereiniteit van het land te pareren. Volgens de oppositie wil hij ze vooral om kritiek op zijn beleid te smoren.

Maduro haalde in een toespraak op de staatstelevisie uit naar de Verenigde Staten. Die legden eerder sancties op aan leidinggevenden in Venezuela die zich schuldig zouden maken aan schendingen van de mensenrechten. Ze krijgen geen visa meer en hun bezittingen in de VS zijn bevroren.

Obama
Maduro haalde enkele van de gestrafte functionarissen naar voren en feliciteerde hen voor de ‘imperiale eer’ die Washington hun heeft verleend. “President Barack Obama heeft namens de Amerikaanse imperialistische elite besloten persoonlijk de taak op zich te nemen om mijn regering te verslaan, in Venezuela in te grijpen en het vanuit de VS te beheersen”, zei Maduro. “Obama heeft vandaag de agressiefste, onrechtvaardigste en giftigste stap gezet die de VS ooit tegen Venezuela hebben genomen.”

Strafmaatregelen
De Amerikaanse strafmaatregelen zijn gericht tegen figuren uit het Venezolaanse veiligheidsapparaat die verantwoordelijk worden geacht voor het neerslaan van de protesten tegen de regering-Maduro vorig jaar en het vervolgen van leden van de oppositie. Een van hen is generaal-majoor Gustavo Gonzalez, directeur-generaal van de Venezolaanse inlichtingendienst, die door Maduro is bevorderd tot minister van binnenlandse zaken.

© Novum

www.versgeperst.com