thilvioCURAÇAO – Al twee jaar lang brengt Thilvio Bruno (67) zijn kleinkinderen elke schooldag vanuit Barber naar school. Oma Magna Bruno gaat twee of drie keer in de week mee. De voorzieningen zoals supermarkten, naschoolse opvang en bejaardentehuizen zijn schaars op Bandabou, er zijn ook zeer weinig scholen, zo schrijft Caribisch Netwerk.

Leerlingen uit Bandabou die met de schoolbus gaan, moeten om 05.30 uur al klaarstaan. De zeventienjarige Egeron Bruno, zijn stiefzusje Michainely en stiefbroertje Micheinely en de zesjarige Gihon Pieternella hebben geluk met hun opa en oma.

Sofie Custers reed mee met de bus van Thilvio en Magna en maakte volgende reportage.

Dutje
Gihon doet nog een dutje op weg naar zijn school Emmy Berthold. Hij is de eerste die wordt afgezet. Michainely brengt nog een laatste laagje mascara aan voordat de tweede stop, de vsbo Gouverneur Lauffer School is bereikt. Als laatste zetten ze Egeron af bij het Feffik. Daarna brengen Thilvio en Magna hun tijd door in Punda en halen ze de kinderen’s middags weer van school.

Vroeg opstaan
De zestienjarige Ruviendell Isenia heeft minder geluk en moet wel elke dag met de schoolbus op en neer. “Ik vind het niet zo erg om zo vroeg op te moeten staan en vroeg naar bed te gaan, want ik vind het leuk om naar school te gaan.” Zijn klasgenootje Tishainy Hortencia woont bij hem in de straat maar haar ouders kunnen het brengen en halen combineren met hun werk. “Na school ga ik naar mijn oma en na het werk neemt mijn vader mij mee naar huis. We moeten wel veel rekening houden met de afstand naar school maar ik heb het ervoor over.”

6 reacties op “In alle vroegte vanuit Westpunt naar school in Willemstad”

 1. EDNA. TREMENDO REACCIÓn. Hopi bunita.

 2. Familie Bruno, heel mooi wat jullie doen voor je kleinkinderen en overige. Je weet het al, je beloning is groot bij God. Dios sigi bendishona boso i bo famia.

 3. Berste CURASAUSENAAR. De beproefde hoedanigheid van jouw inzet verdient alle lof. Jouw inzet is liefdevol en heilzaam, iets wat niet over het hoofd gezien mag worden. Je verdient lof omdat je oprecht meent wát je zegt, het komt uit het diepst van jouw hart. Ga lekker door met schrijven.Trek je NIETS aan van wat anderen zeggen. Ik geniet van jouw reacties. Ik kijk alvast naar uit wat betreft jouw volgende schrijven. Succes verder.

  ROBERTO RODRIQUEZ GONZÁEZ PÉREZ de AYALÁ.

 4. @ Curasausenaar. Dus op het geluiden van een haan

  Er is nog niets veranderd. Jij had niet zo’n opa en oma; een groot gemis voor je.

 5. Het gebeuren niet alleen ” In alle vroegte vanuit Westpunt naar school in Willemstad ”
  Want tijdens mij Lagereschooltijden was ik ook in alle vroegte vanuit Stenenkoraal naar school in Willemstad ( Steenrijk ) en zonder dat we thuis een klok bezitting .Dus op het geluiden van een haan .Maar in die tijden waren moeilijkst maar later waren alla prima want nooit was ik gearriveerde te laat op mij Sollicitaties adressen en Werkplekken en tot nu toe kom ik alle dagen in vroegte uit bed .Deze methode behoudt je Fit en Gezonde .

 6. Deze jongelui zullen wat bereiken in de toekomst. Dit soort mensen heeft Curacao nodig, vooral ook de opa’s, oma’s en ouders die meewerken aan de toekomst van hun (klein) kinderen.