• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Piscadera_24CURAÇAO – Aan het water bij Piscadera wordt een boulevard gebouwd. Minister Earl Balbora van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning onthulde onlangs een billboard van ‘Boardwark Piscadera’. Het project betreft de ontwikkeling van een recreatiegebied langs het water in Piscadera.

  In 2006 is er een begin gemaakt aan het masterplan voor de ontwikkeling van het gebied. De infrastructuur in de omgeving van restaurant Awa di Playa, Carmabi Marine Research Station, het Hilton Hotel en Pirate Bay is in 2013 aangepakt. In de volgende fase wordt de boulevard gebouwd. Onder leiding van Domeinbeheer is het project nu officieel van start gegaan. Wanneer de boulevard af is, is nog onbekend.

  Piscadera_22

  Piscadera_03

  7 reacties op “Piscadera krijgt een boulevard”

  1. Rob ben met jou eens-nog meer flora en fauna naar de klote!!

  2. Alweer een nieuw project BOULEVARD PISCADERABAAI—–Naast Nieuw Ziekenhuis-Sambil-Bigmall en in de tussen tijd nog steeds het asfaltmeer en de zwarte schadelijke roet uitstoot van Isla gaat gewoon door

  3. Zo meteen hoor je dat het verkocht is aan een van de zelfde mensen die alles al gekocht hebben. Gaan de lokale vissers hun staanplaats behouden, zullen ze tijdelijk ergens anders gaan aanmeren en bij terug komst hoeren ze dat het niet meer mogelijk is hier aan te meren omdat ALEXANDER dat heeft opgelegd. Eertst ging ik daar vissen toen ik klein was toen werd het gedemt en nu mag ik er waarschijnlijk nooit meer daar lopen.

  4. Beginnen met het weghangen van vele camera’s (à 25.000 p/s) dan kan je zien waar je de nieuwe bouwmaterialen telkens terug moet gaan halen als ze gejat zijn.

  5. Balborda doet net alsof dit een nieuw idee is, maar het idee bestaat al jaren. Helaas heeft de overheid zelf nog steeds niet aan de voorwaarden voldaan, zoals het verplaatsen van de paar lokale eettentjes en alle vissersbootjes.

   Een boulevard is op zich geen slecht idee, maar een boulevard moet wel ergens naartoe leiden, want zomaar een boardwalk in ‘the middle of nowhere’ is redelijk zinloos.

   Zou mooi zijn wanneer ze de hotels via de boardwalk aan elkaar verbinden, hoeven de toeristen niet meer over straat te lopen om bv van Marriott naar Tomatoes te lopen.

   Piscadera kan een mooie hoek worden, maar dan praten we over minimaal nog 5 tot 10 jaar bouwtijd en in het tempo dat we hier gewend zijn mogen we daar wel 20 jaar van maken.

  6. Alle mongrove begroeiing is verdwenen dus ook de vissenen alle leven in het water, een boulevard voor wie en wat nog meer atrko,s , probeer punda en otrobanda nieuw leven in te blazen !
   Inderdaad visie-loos

  7. Prachtig voorbeeld van een gebrek aan common sense en visie.

   Op amper 800 m van de nieuw geplande bouvelard ligt de vervallen boulevard langs het rif.

   Er is kennelijk geen geld om die wat op te knappen en voor herstel en normaal onderhoud maar er zijn wel miloenen om een nieuwe aan te leggen op een steenworp afstand en men vergeet dat de nieuwe boulevard ook moet worden onderhouden.

   Ik begrijp het wel,……bij de nieuwe worden fotootjes gemaakt van de ministers en dat kan je in de volgende champagne mooi gebruiken.

   Dit is het logische gevolg van visie-loos beleid.

   AS