• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Volgens Arthur Donker zorgt een gebrek aan handhaving van regelgeving voor problemen op verschillende terreinen.

  Ik heb toch gelijk! Van de week had ik een stukje geschreven over de nieuwe wetgeving dat er in publieke plaatsen niet meer gerookt mag worden. Dit is op zich een goed voorstel maar, als ik zo naar de gevolgen hiervan voor de horeca in Nederland kijk, weet ik niet of het wel zo een goede beslissing is, maar dat zullen we later wel zien.
  In Nederland was die beslissing desastreus voor de horeca. Een heleboel tenten zijn daardoor over de kop gegaan en staan nog steeds te koop omdat ze die aan de straatstenen niet kwijt kunnen vanwege die anti-rookwet.

  Mijn vraag was, hoe gaan we dit controleren want hier zijn wij goed in nieuwe wetten maken, alleen de controle laat nogal wat te wensen over, net zoals de leerplicht, het innen van boetes, wegenbelasting, erfpachtrechten, noem maar op. Er is totaal geen controle hier.

  Voorbeeld, na tien jaar komt Aqualectra er achter dat het WTC met de meters aan het klooien was. Vandaag, 3 maart, hebben maar 40 duizend van de bijna 80 duizend de wegenbelasting voor 2014 betaald wat 1 januari al betaald had moeten worden. Er ligt een berg geld op straat aan bekeuringen die nooit betaald zijn en zo gaan we maar door.

  Ik vroeg mij altijd af hoe het mogelijk is dat de hotels hier voor tonnen aan Aqualectra schuldig zijn en dat ze nooit afgesloten worden terwijl als jij, als brave burger, twee maanden overslaat omdat je in Thailand op vakantie was, ze je gelijk afsluiten.

  Lees ik vandaag in het Antilliaans Dagblad dat Sentro Deportivo Korsow voor 600 duizend gulden in het rood staat bij Aqualectra en dat er voor 80 tot 100 miljoen aan achterstallige betalingen van erfpachtrechten nooit geïnd zijn. En dan vinden we het raar dat Aqualectra zegt dat ze een ‘lekverlies’ van 30 procent hebben, het is geen lekverlies, het is geld dat ze niet geïnd hebben en dat tekort over onze ruggen moeten binnen halen.

  Iedereen weet dat het betalingsgedrag op Curaçao nou niet bepaald voorbeeldig is en daar kan elke Arabier die meubels op afbetaling verkoopt van meepraten, want december heeft iedereen nieuwe meubels voor de feestdagen en januari komt Ahmed die allemaal weer terughalen vanwege wanbetaling.

  Met 80 tot 100 miljoen zouden we een heleboel mee kunnen doen en dan bedoel ik niet de salarissen van het personeel van onze nieuwe gas en olie kantoor mee betalen, maar bijvoorbeeld studieboeken voor onze kinderen kopen, zodat Ayudo Social en andere liefdadigheidsinstellingen geen kopieën van studieboeken moeten maken om die aan de arme kinderen te geven.

  Hoe kan het dat iemand die minister is geworden een belastingschuld heeft waar je ‘U’ tegen zegt en ze pas daarachter komen nadat hij gekozen was en dan opeens een regeling ging treffen nadat het publiekelijk werd? Gewoon omdat er niet gecontroleerd wordt en geen sancties zijn als er niet betaald wordt; belasting niet, erfpachtrechten niet, precariorechten niet, studiefinanciering niet, ga zo maar door. Ik blijf lachen op deze klip want ik heb ‘Pagatinu’. Als ik niet betaal heb ik geen stroom, dat systeem moeten ze bij de grote afnemers invoeren moet je kijken hoe gauw dat ‘lekverlies’ van 30 proces weggewerkt wordt.

  2 reacties op “Ingezonden: ‘Controle op regelgeving is dramatisch!’”

  1. Zo kan je ook lekker illegaal bouwen want DROV controleert toch niet..

   Lekker feveren op de weg want politie controleerd niet.

  2. Wegenbelasting verrekenen in een verhoging van de brandstofprijs dan is dat probleem opgelost voor de toekomst. Maar ja even over iets nadenken en laat staan iets veranderen als je IQ 70 rond de is 🙂