• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Natalee HollowayCURAÇAO – De vader van Natalee Hollaway wil een onderzoek naar de tip over de plaats waar zijn dochter begraven zou liggen. De vermeende ooggetuige Jurriën de Jong beweert al enige tijd dat Holloway begraven is onder het Marriott Hotel in Aruba.

  Dave Holloway zei in een interview met het Algemeen Dagblad (AD) dat de lokale autoriteiten de tip van de Jong moeten onderzoeken. Vorige maand zocht de ooggetuige namelijk weer de media op. Dit nadat hij zich jarenlang tevergeefs heeft ingezet om ander licht te schijnen op het onderzoek.

  Verklaring ooggetuige
  In gesprek met het AD verklaarde de Jong dat Holloway al bijna tien jaar verborgen ligt onder de betonnen vloer van het Marriott’s Aruba Surf Club Hotel. Hij beweerde in de nacht van 30 mei 2005 aanwezig te zijn geweest op het bouwterrein waar het hotel destijds in aanbouw was. Hij verstopte zich en zag hoe Joran achter Natalee aan rende. “Hij legde haar vervolgens neer, sprong naar beneden en trok haar op zijn schouder. Vervolgens wierp hij haar lichaam op de grond.” Ten slotte verklaarde hij dat Joran haar lichaam verstopte onder een gebouw in aanbouw.

  Onaannemelijk
  Volgens Holloway moet de tip van de Jong niet gelijk als onaannemelijk worden beschouwd door de Arubaanse autoriteiten. De toenmalige hoofdofficier van Justitie, Peter Blanken, vond de verklaring destijds erg ‘ongeloofwaardig’. De huidige hoofdofficier, Eric Olthof, meldde tegenover de krant dat er door de ‘kleinschalig op Aruba niet voldoende capaciteit is om iedere aanwijzing te onderzoeken’. “De stank rondom de bouwplaats en de door de Jong beschreven lengte van Joran en Natalee waren elementen in de verklaring die door de hoofdofficier onaannemelijk werden geacht.”

  Vreemde geur
  Die stank is de Dave Holloway echter maar al te goed bijgebleven. “In de buurt van het hotel rook ik ten tijde van het onderzoek een sterke geur. Het was de geur van de dood. In de meeste gevallen leidt deze geur vaak tot de vondst van een dode hond of ezel, maar we hebben de herkomst nooit kunnen traceren. Dit was op twee locaties het geval. Een van deze locaties was de bouwplaats van het hotel.”

  1 reactie op “Vader Natalee Holloway wil onderzoek naar tip ooggetuige”

  1. Er is een getuige aangeeft iets duidelijk te hebben gezien.
   De vader rook ook daar een sterke lucht.
   De broers Kalpoe hebben Joran en Nathalie ook afgezet op die plek.
   Tijdens het verhoor versprak Joran zich en gebruikte het woord “begraven”

   http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3876717/2015/03/02/Vader-Natalee-Holloway-eist-onderzoek-na-tip-Nederlander.dhtml

   Ze moeten gaan graven daar en een lijkspeur hond inzetten.