• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

marchanoCURAÇAO – De crimineel Marchano P. is in de nacht van zondag op maandag doodgeschoten in Paramaribo. Dat heeft de Surinaamse politie gisteren bekendgemaakt. Hij werd onder vuur genomen in bar-dancing Shisha. P. was een vijand van de geliquideerde Gwenette Martha.

Martha werd mei vorig jaar neergeschoten op de Amsterdamseweg in Amstelveen.

Voortvluchtig
De schutters van de moord op P. zijn voortvluchtig. Een omstander liep een schampschot op tijdens de liquidatie. P. was in oktober waarschijnlijk al doelwit toen schutters het vuur openden in café De Zon in Amsterdam. Twee onschuldigen raakten gewond.

‘Vermoedelijke moordenaar’
P. is een van de vermoedelijke moordenaars van Najeb Bouhbouh. Die werd op zijn beurt in 2012 doodgeschoten voor het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen.

Beelden liquidatie
De Surinaamse politie heeft gisteren een filmpje verspreid waarop te zien is hoe Marchano P. in een bar in Paramaribo van dichtbij wordt doodgeschoten. De politie hoopt door de verspreiding van de beelden meer informatie over de daders te krijgen, aldus een woordvoerder.

Twee mannen
Op het filmpje van ongeveer dertig seconden is te zien dat twee mannen in de nacht van zondag op maandag de bar-dancing Shisha inlopen en P. van zeer dichtbij neerschieten. Hij zat midden in de bar op een barkruk aan een hoge tafel waar hij in gesprek was met een andere man.

Vijf seconden
De twee mannen liepen vlak achter elkaar de bar in. Binnen vijf seconden was de daad gepleegd en renden de daders weer naar buiten. De gesprekspartner die vlakbij P. zat, kon wegrennen en liep alleen een schampschot op. De liquidatie werd gepleegd rond 03.30 uur.

© Novum

Foto: Politie Amsterdam

www.versgeperst.com