• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VaccinatieCURAÇAO – Het ministerie van Gezondheid adviseert alert te zijn als je afreist naar een gebied waar mazelen is geconstateerd. Onlangs is er een regionale waarschuwing uitgegaan wegens een mazelen-uitbraak in het Caribisch gebied. De ziekte is inmiddels geconstateerd in Canada, de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië.

In navolging op het advies van de Pan American Health Organization (PAHO) meldt het ministerie van Gezondheid voorzichtig te zijn. Dit vanwege de extreme besmettelijkheid van de ziekte.

Symptomen
De ziekte wordt overgebracht via besmette druppeltjes vocht die patiënten met mazelen uitademen, niezen of hoesten. Het gaat gepaard met het krijgen van een rode vlekkerige huiduitslag en koorts. De verhoging houdt gemiddeld vier tot zeven dagen aan. Daarnaast kun je ook last hebben van neusverkoudheid, rode ogen en jeuk. In zeer zeldzame gevallen kan het op de lange termijn hersenontsteking veroorzaken en fataal zijn.

Vaccinatie
In de jaren 80 werd er voor het laatst grootschalig campagne gevoerd op Curaçao. Mocht je willen weten of je destijds een vaccinatie heb gehad, dan kan je je vaccinatieboekje opvragen. Het ministerie adviseert kinderen zich alsnog te laten vaccineren, mocht dit niet gebeurd zijn. Dit moet minimaal twee weken voordat je op vakantie gaat. Hiervoor kan je terecht bij het vaccinatiekantoor in Zakitó (Piscaderaweg 49).

Meer informatie
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan je bellen naar telefoonnummer 4622040 (extentie 860). Je vaccinatieboekje kan opgevraagd worden bij Departamentu Salú Hubenil aan de Kaya Charles Maduro in Brievengat

www.versgeperst.com