• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

klein-curacaoCURAÇAO – “Vanuit het ministerie van Financiën zijn tot en met 2014 facturen uitgegaan naar Mermaid Boattrips (MBT) voor de huur van een perceel”, concludeert Glenn Camelia, de advocaat die de bootexploitant in de arm heeft genomen. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Volgens Camelia is deze manier van huren normaal op Curaçao en ook rechtsgeldig. Er is een contract voor een periode, deze verloopt en daarna wordt het contract meestal nog een paar keer verlengd. “Na de verlengingen zou eigenlijk een herziening moeten plaatsvinden, maar in de praktijk loopt het oude contract door op deze manier. Dat is een soort traditie geworden.”

Illegaal
De bouwsels op Klein Curacao staan al een tijd ter discussie. Vorig jaar zei minister van Ruimtelijke Planning Earl Balborda dat de constructies illegaal zijn gebouwd. Aalt Waterweg, woordvoerder van MBT ontkent dit.

Huurovereenkomst
Jurist Arndt van Hoof beaamt dat een huurovereenkomst stilzwijgend wordt verlengd, zolang huurder en verhuurder zich dusdanig blijven gedragen. “Een huurcontract kan door een verhuurder wel worden opgezegd, maar alleen met toestemming van de huurcommissie of de rechter”, stelt Van Hoof. “Voor deze beëindigingsmogelijkheden geldt dat er voldoende zwaarwegende redenen moeten zijn. Het verlopen van een tijdelijk contract is in beginsel onvoldoende reden.”

Strandhut
Camelia benadrukt dat ook de strandhut van MBT in de overeenkomst is opgenomen. “De overeenkomst gaat uit van een stuk grond waarop al iets gebouwd was en waar meer gebouwd zou worden. Het Eiland Ontwikkelingsplan is hier geen beperking, want dat sluit aan op wat er al is.”

7 reacties op “‘Overheid heeft facturen perceel Klein Curaçao uitgegeven’”

 1. Ami ta abstene mi mes di duna komentario riba tópiko no konosí pa mi pèrsona.
  Basta hende ta duna komentario manera kacho mei mei di palu di maishi.
  E kacho no por o ta kome maishi pero e ta kore ku e kabritunan ku si por kome tal kos.
  Kua tin rason i na fabor di ken?

 2. Beste Brian, voordat je ook maar iets zwart op wit zet denk eens Playa Lagun, aan dat prachtige project dat door de Nederlandse Vakbond (ik dacht het CNV) is gebouwd voor de minder bedeelde landskinderen. Een jaar na overdracht waren zelfs de dakplaten geroofd. De WC’s. wasbakken en whatever waren er al vier maanden eerder allemaal uitgesloopt. Hoelang denk jij dat die bouwsels op Klein Curaçao er zouden staan als er niet gebeurde wat er nu gebeurd en deze mensen schreeuwen het hardst om respect. Wordt het niet eens tijd dat wij ons realiseren dat het met onwillende honden slecht hazen vangen is.

 3. Het verhuren van stranden is heel normaal in Italië, daar zul je bijna geen stranden aantreffen waar je zonder betalen op mag.
  En laten we even eerlijk zijn. Hoeveel mensen gaan er zonder zo’n boottrip naar Klein Curacao ? Sommigen doen net alsof je er met de auto kunt komen en dat is dus totale kolder. Deze organisaties ontwikkelen klein Curacao, maken er ook iets moois van en houden de boel schoon. En met name het laatste is het belangrijkste, want iedereen weet wat voor vieze varkens we hier zijn. Geef het gepeupel een schoon strand en gegarandeerd dat het in 1 week wordt omgetoverd in tot een vuilnisbelt.
  Ik kan me nog goed herinneren hoe schoon Cas Abao was toen het hek nog dicht was. Er lag geen plastic, geen vuil, niets nada noppes.
  Toen ging het hek op en was er nog geen beheerder……….in minder dan 2 weken tijd was Cas Abao een grote vuilnisbelt. Overal plastic, resten van BBQ etc, het was te triest voor woorden. Gelukkig beheert nu iemand dat strand en dus is het weer redelijk schoon. Ja, je moet nu betalen, maar dat hebben we aan onszelf te danken, wij (met z’n allen) maakten er een grote puinhoop van.

  Dus laat aub Mermaid en anderen Klein Curacao behartigen, ze doen het goed, het eiland is in trek bij toeristen en er wordt niets vernield oftewel mijn zegen hebben ze.
  Hoe het niet moet hebben we kunnen zien bij Baja Beach. Liep goed en is door Cooper volledig geruïneerd. Parkeer daar nu je auto en dikke kans dat er is ingebroken. Voorts is het weer een grote vuilnisbelt.

 4. @Fred, Ga naar Klein Curacao en ga in de hutjes zitten die door de overheid zijn neergezet en dan zitten daar mensen die claimen dat de hutjes prive terrein is van 1 van die boten..

 5. @Brian:
  Het eiland wordt niet geclaimd; het eiland wordt door de Overheid verhuurd.
  Overigens: in Noord- en West-Europa ken ik geen stranden die door de Overheid worden verhuurd, het is en blijft openbaar gebied. In Noord-Amerika is dat anders. Stranden in privé-bezit uitgeven is dus een keuze van de door de bewoners zelf gekozen Overheid,

 6. Jammer dat men het eiland gaat claimen.. straks mag je als niet betalende ydk alleen aan de oostkust zittten van klein curacao

 7. Waarom kon het kleine eilandje niet ongerept blijven, het Grote eiland wordt aan alle kanten volgebouwd, voor degenen die een dagje in stilte willen vertoeven was juist Klein Corsow een weelde.
  Jammer dat men ook daar commercie ziet en van alles wil ”organiseren”