• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gerrit SchotteCURAÇAO – De verdachten in de zaak-Babel, voormalig premier Gerrit Schotte en diens vrouw Cicely van der Dijs, zijn onlangs gedagvaard. Dat meldt het Openbaar ministerie (OM). Het stel wordt valsheid in geschrifte, omkoping, witwassen en het overtreden van de telecomwetgeving ten laste gelegd.

Zo zou de voormalige premier meerdere facturen hebben vervalst en gelogen hebben over de vermissing van zijn diplomatiek paspoort. Het paspoort werd in de woning van Schotte aangetroffen bij een inval.

Misbruik Schotte
Schotte had het reisdocument in april 2013 als vermist opgegeven. Dit nadat hij was beschuldigd van het misbruiken van zijn diplomatieke status na zijn ambtsperiode. De MFK-leider zou onder andere de begrafenis van Hugo Chavez in Venezuela hebben bijgewoond door gebruik te maken van zijn diplomatiek paspoort. Schotte was toen echter geen premier meer.

Strafbare feiten
De strafbare feiten zouden volgens het OM gepleegd zijn in Curaçao, de Verenigde Staten, Zwitserland en/of Italië. Dit in de periode tussen januari 2010 en december 2013. Het Openbaar Ministerie maakte op 22 januari bekend dat de regiezitting van zaak-Babel op 20 maart plaatsvindt. Wanneer de inhoudelijk behandeling van de zaak plaatsvindt is nog niet duidelijk. Dit wordt tijdens de regiezitting bepaald.

10 reacties op “Schotte en van der Dijs gedagvaard”

 1. @ Sander,

  Ach, hoeveel zogenaamde politici zijn de afgelopen decennia al niet veroordeeld, hebben in de gevangenis gezeten en zijn of terug gekomen in het parlement of hebben hoge functies als ambtenaar gekregen. Recentelijk nog Godett die weer een leuke job heeft gekregen als adviseur van de minister, maar ondertussen wel een jaar in de bak heeft gezeten wegens corruptie.

 2. Laten we een voorbeeld nemen aan de heer Verheijen die gewoon moest opstappen!

 3. Sander, toen Schotte zich in Forti had opgesloten toonde hij de pers een steunbetuiging van de premier van Cayman Islands.

  Die premier werd een week later gearresteerd wegens corruptie.

  Triest dat deze mislukte MAVO scholier 2 jaar lang Curacao belachelijk heeft kunnen maken. Al zegt het ook wat over het niveau van het volk dat op hem gestemd heeft.

 4. Het is een grote schande dat deze verdachte in megazaken afgelopen week Curacao heeft vertegenwoordigd voor het Mexicaanse parlement.

  Nog afgezien van het feit dat iemand met alleen MAVO 3 gewoon in de supermarkt boodschappen moet inpakken en naar de auto dragen in plaats van een politicus acteren.

  Wat een (tragi)komedie.

 5. Gerrit Schotte is onschuldig!

 6. Zou hij zoals in al zijn rechtzaken wegkomen met een sepo of een belachelijk lage veroordeling? Deze man is een gevaar voor ons eiland en dient een flinke vrijheidsstraf te krijgen en in ieder geval natuurlijk nooit meer als volksvertegenwoordiger verkiesbaar te mogen zijn.

 7. als MP hebben ze hem ook bijna uit forti moeten dragen, toen gedroeg hij zich ook als een kleuter wiens lieveling speeltje werd afgepakt.
  dus uiteindelijk zal hij wel in een dwangbuis of met het arrestatie busje uit het parlement gehaald worden.
  Wel iets om naar uit te kijken. de champagne staat klaar.

 8. Dat er zo een grote crimineel gewoon in het parlement mag blijven is mij een raadsel.
  In geen enkel land waar een beetje moraal is zou dit niet kunnen…
  maar goed we zitten op Curacao en daar is bijna alles mogelijk.

 9. hallooo hoe kan dat zo’n grote crimineel nog steeds in de regering zit
  die vuille schotte moet berecht werden,,is tijd dat de mensen op die eiland wakker worden
  halloo,zelf een slapende vulcaan die wordt wakker

 10. Een kind kon nog zien dat de stempels in zijn normale paspoort vanuit zijn diplomaten paspoort zelf in gecopyeerd waren, het diplomaten paspoort hebben wij niet gezien omdat het zogenaamd was verloren!. Verduisteren van een paspoort ” eigendom van derde” is zeer strafbaar met maximaal 5 jaar gevangenis straf, zullen we er dit keer dwangarbeid van maken. Het wit wassen staat als een paal boven water, geen uitleg nodig.