IslaCURAÇAO – “Je mag onder toeziend oog van de Curaçaose overheid en Rijksministerraad de hoogste prijs betalen voor de overlast van deze raffinaderij: je gezondheid”. Dat zegt milieuorganisatie Stichting SMOC. In februari was de zwaveldioxide-uitstoot van de Isla namelijk wederom te hoog.

Dat blijkt uit metingen ter hoogte van Beth Chaim en Kas Chikitu. De raffinaderij overschrijdt daarmee de Word Health Organization normen. Daarnaast zorgt dit voor een ‘situatie die in tegenstrijd met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (Art. 25) en het Internationaal Verdrag Inzake de Rechten van het Kind (Art. 24 en 29)’, aldus de milieuorganisatie.

BethChaimKasChikituSO2februari2015

7 reacties op “‘Je zult er maar naast wonen: De Isla’”

 1. De laatste dagen is de stank weer meer dan walgelijk! Weet u wat de politie zegt?
  Ga maar naar de ombudsman en zo gebeurt er weer niets : van het kastje naar de muur. DE OVERHEID IS NALATIG, die dient de burger te beschermen tegen vergiftiging. Maar die doet niets! Ja toch belastingen opleggen. VOOR MIJN GRAFKRANS?

 2. De volgende toeristen route===route langs het asfaltmeer te voet en boottrip in de binnenwater van de sint annabaai en omgeving —-dan weet men tenminste waar het geld liever aan uitgegeven wordt ——terwijl een deel vd bevolking nog steeds ongezond woont!!!!

 3. @Gary,
  De hogere heren die aan de andere kant van de olieraffinaderij wonen 1 a 2 jaar in de zwarte stinkende roet zone richting oa Marchena-Wishi etc laten wonen en dan wil ik kijken hoe ze gaan reageren!!

  Hogere heren?? zeg maar rustig maffia….dus tuig van de richel
  gewetenloos zijn ze zonder enige gevoel voor normen en waarden.
  Het volk mag de kanker krijgen, zolang zij maar lekker in Jan sofat zitten aan het water…
  met dikke auto”s voor de deur.

 4. Hoe zit het eigenlijk met het drinkwater.
  In het water bij piscadera zijn kankerverwekkende stoffen gevonden.
  Ons drinkwater komt uit de zee.
  Is het drinkwater nu wel veilig????

 5. De hogere heren die aan de andere kant van de olieraffinaderij wonen 1 a 2 jaar in de zwarte stinkende roet zone richting oa Marchena-Wishi etc laten wonen en dan wil ik kijken hoe ze gaan reageren!!

 6. DUIDELIJKE TAAL VAN R.

 7. Heb op vele plekken in de wereld gewoond tot niet ver van het industriegebied in Antwerpen. Maar nog NOOIT zulke smerige ziekmakende lucht in moeten ademen als op Curacao!!
  Duidelijke gezondheidsproblemen als ik op het eiland ben. Slaap met een emmer naast het bed voor als ik moet overgeven van de stank, zoals b.v. vorige week ‘s nachts. En nu praat ik over Sunset Heights, waar dus óók enorme stank kan zijn van Isla en oostpunt. Helaas een huis moeten kopen anders was ik allang vertrokken. Maar niemand doet werkelijk iets, enkel lóós gezwam van weer de norm overschreden. Als je maar wel die hoge aanslag ozb betaald zonder iets van woongenot ervoor terug te krijgen 🙁
  SCHONE LUCHT NU!!! Daadwerkelijke actie!