• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  BabyCURAÇAO – Een extreem premature baby van 23 weken is vorig week ontslagen uit het ziekenhuis. Op 30 juli werd een vrouw uit Bonaire naar Curaçao overgebracht omdat ze dreigde te bevallen na 23 weken. De prognose is in zulke gevallen zeer slecht. Ondanks kleine complicaties kon het meisje toch in goede conditie naar huis.

  Bij geboorte woog ze minder dan een pak suiker (740 gram). Ze deed het echter bijzonder goed en werd zeven maanden lang nauwlettend in de gaten gehouden in een couveuse op de Neonatale Intensive Care Unit van het Sehos. Na zeven maanden woog ze 5,6 kilo en verbeterde ook haar gezondheid. Vorige week dinsdag kon de moeder met een gezonde baby terugkeren naar Bonaire.

  Overlevingskans
  “De overlevingskans van een baby die geboren wordt na een zwangerschapsduur van 23 weken is slechts rond de 15 procent, en van deze baby’s krijgt 80 procent neurologische afwijkingen, van mild tot ernstig gehandicapt”, aldus het Sehos. Het is de eerste keer dat zo een vroeggeboren baby gezond naar huis kan keren op Curaçao. Een klein wonder dus!

  1 reactie op “Een klein wonder op Curaçao”

  1. Dat is geen klein wonder, maar een grote wonder, Dank u heer dat u dit meisje zo lief heeft en zo goed voor haar zorgt