• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VenezuelaCURAÇAO – Bij een antiregeringsdemonstratie in de Venezolaanse stad San Cristobal is gisteren een 14-jarige jongen door de politie doodgeschoten. Met de dood van de tiener lopen de spanningen in het Zuid-Amerikaanse land verder op.

De onrust in het land is al groot door de verlammende economische problemen en de harde aanpak van de oppositie.

In hoofd
De 14-jarige scholier, Kluiverth Roa, werd gisteren in het hoofd geschoten bij schermutselingen tussen betogers en politieagenten. Een 23-jarige agent heeft bekend dat hij op Roa heeft geschoten met plastic munitie. Op foto’s en videobeelden is te zien dat de jongen in een plas bloed ligt, terwijl omstanders proberen de wond te stelpen.

President Maduro
Hoge regeringsfunctionarissen, onder wie president Nicolas Maduro, hebben direct na het incident gereageerd. Maduro zei in een toespraak dat gemaskerde betogers agenten met stenen hadden aangevallen. Hij riep jonge mensen op zich verre te houden van dit soort demonstraties, maar veroordeelde tegelijkertijd de dood van Roa.

Escalatie
San Cristobal vreest voor verdere escalatie van de onrust en in de hoofdstad Caracas hebben tegenstanders van de regering al opgeroepen tot een demonstratie. Een radicale oppositiepartij eist een onderzoek naar alle zaken waarbij studenten en scholieren door overheidsfunctionarissen zijn gedood. Vorige maand voerde de regering nieuw beleid in dat agenten de ruimte geeft om het vuur te openen en dodelijk geweld te gebruiken om demonstraties onder controle te houden. Mensenrechtenorganisaties zeiden toen dat de nieuwe regels veel te vaag waren.

© Novum

www.versgeperst.com