• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

boxerCURAÇAO – De Bull Terrier pup van de familie Gallego in Julianadorp verdween in de nacht van 28 juli 2014 uit de tuin. Na de omgeving te hebben afgezocht plaatste het gezin een advertentie in de krant. Enkele dagen later ontving de familie een telefoontje van een man die claimde het hondje te hebben gezien.

Dat meldt Caribisch Netwerk.

Aangifte
Ze ontmoetten de man die vertelde dat hij een zwerver had gezien met het hondje. Hij vroeg 250 gulden om de hond terug te krijgen. In eerste instantie ging het gezin akkoord, maar identificeerden de man en belden zijn vader die hun adviseerde niet met de zoon in zee te gaan omdat hij een dief zou zijn. Enige dagen later belde de man opnieuw en vroeg 750 gulden. Toen het gezin aangifte bij de politie wilde doen, krijgen ze te horen dat er belangrijkere zaken waren. “We hebben niets meer gehoord van de man en onze hond nooit meer terug gezien”, vertelt Constanza Gallego geëmotioneerd.

Ook gestolen
Anita de Moulin heeft een soortgelijke ervaring, alleen moest een van haar hondjes het met de dood bekopen. Haar twee boxers werden ‘s nachts gestolen uit haar tuin, een mannetje en een vrouwtje. “We hingen flyers op en kregen een paar tips. De dader woonde in Brievengat en stal honden in opdracht. Wilde je bijvoorbeeld een boxer, dan kon je contact met hem opnemen en dan ging hij op zoek voor je.”

Doodgeslagen
De Moulin deed aangifte maar kreeg te horen dat de politie niets kon doen met de informatie en geen inval kon doen bij de dader zonder toestemming van het Hof van Justitie. Dezelfde dag kreeg ze een tip waar ze de mannetjeshond kon vinden. “We vonden Anshar doodgeslagen in de bosjes bij het stadion van Brievengat en hebben de politie erbij gehaald. De dader werd binnengebracht bij het politiebureau, maar werd losgelaten na urenlange ondervraging, bij gebrek aan bewijs. Ik ben naar het Hof gegaan, wilde recht halen voor mijn hond, zonder resultaat. Mijn meisje heb ik nooit meer teruggevonden.” Volgens haar worden er veel honden gestolen op ‘bestelling’, waarna ze worden doorverkocht.

Beloning
Ook Hetty van de Laan maakte dit mee met haar Franse Bulldog. Bij het uitlaten was de hond ‘s ochtends ineens verdwenen. Het gezin plaatste meteen een advertentie in de krant en loofde een hoge beloning uit. Daar werd direct op gereageerd. Twee jongens wisten waar de hond was, maar wilden eerst de beloning voordat ze de hond terugbrachten. Ze sprak af bij de bewaakte SFT-bank en kreeg de hond terug na betaling. “Bij het doen van aangifte vroegen we de politie of ze mee konden gaan als er een tip binnenkwam. We moesten eerst naar het politiebureau komen met deze informatie. Ze zeiden ook dat ze niet bij de uitwisseling konden zijn en er niets aan konden doen”.

Afpersing
Politiewoordvoerder Imro Zwerver onderstreept dat in deze gevallen sprake is van afpersing. “Slachtoffers moeten altijd aangifte doen, ook al denkt men dat er niets mee gedaan wordt. Als er aangifte wordt gedaan met informatie over de daders, dan is het onacceptabel dat de politie er niets mee doet”, geeft hij aan. De statistieken van dit soort gevallen is hem nog niet bekend.

Niet bekend
Woordvoerder van het Openbaar Ministerie Norman Serphos geeft aan ook niet bekend te zijn met zaken die te maken hebben met hondendiefstallen. “Deze zaken komen pas bij het OM als de politie onderzoek heeft gedaan naar aanleiding van aangiften.”

Waarschuwing
Anita is nog steeds hevig geëmotioneerd over het verlies van haar honden. “Ook onze viervoeters kunnen het slachtoffer worden van verschrikkelijke praktijken op het eiland en ik geloof dat daar niet genoeg voor gewaarschuwd kan worden.”

3 reacties op “‘Mijn hond werd ontvoerd en doodgeslagen’”

  1. Toen ik op Sint Maarten woonde, hield ik mijn prachtig Duitse herder ‘snachts gewoon bninnen. Overdag, tijdens onze werkuren, was hij ook binnen. Een andere hon d van ons, geen rashond, werd gewoon vergiftigd. Lag roerloos op de grond toen ik van het werk thuiskwam.. daders weten niet wat ze doen..

  2. voorlopig de ras honden maar snachts binnen houden.
    Slechte zaak dat justitie hier niets aan doet….

  3. Het feit dat het OM niets afweet zegt genoeg over de organisatie.. Zeer onbekwaam.. Het is bekend dat rashonden worden gestolen..