• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Gracita ArrindellCURAÇAO – Gracita Arrindell, de voormalige voorzitter van het parlement, is een kandidaat voor de vacante positie van Sint Maarten in de Raad van State in Den Haag. De benoeming is nog niet officieel bekend gemaakt, zo meldt Caribisch Netwerk.

  Arrindell kan de opvolger worden van Dennis Richardson die staatsraad was totdat hij in de zomer van 2013 werd benoemd tot minister van Justitie in het derde Wescot-Williams kabinet.

  Herbenoemd
  Richardson zei na zijn benoeming dat het zijn wens was om na de verkiezingen in augustus 2014 terug te keren naar de Raad van State. Hij werd echter herbenoemd als minister van Justitie in het kabinet van minister-president Marcel Gumbs. Sint Maarten’s zetel in de Raad is sinds mid-2013 leeg gebleven.

  Te weinig
  Arrindell is lid van Theo Heyliger’s Verenigde Volkspartij (UP). Bij de verkiezingen in 2014 won ze 139 stemmen, 66 te weinig om herkozen te worden in het parlement. Voor Arrindell zich aansloot bij de UP in 2010, leidde ze haar eigen partij de PPA (People’s Progressive Alliance) en was zij lid van de eilandsraad.

  www.versgeperst.com