• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

luierCURAÇAO – De SVB vergoedt sinds kort alleen nog de inkoopprijs van incontinentiemateriaal. Volgens de Vereniging van Apothekers Eigenaren (VAE) worden botika’s hierdoor uitgeschakeld als leveringspunt. De VAE laat weten compleet verrast te zijn door het nieuw beleid van de SVB.

“De brief kwam als een complete verrassing voor ons en heeft ons weer diep teleurgesteld in de SVB als uitvoerder van de BVZ-zorgverzekering. Dit nieuw beleid is zonder enkele vorm van overleg met zowel de leveranciers als de botika’s opgezet. En dat terwijl de SVB de wettelijke plicht heeft volgens de BV- wetgeving om met de beroepsgroep hierover te overleggen”, aldus de VAE.

Gevolgen
Apothekers zouden door deze maatregel geen incontinentiemateriaal meer kunnen leveren aan huis. Daarnaast heeft de SVB ook een maximumprijs op papers ingevoerd. De VAE vindt dat op zich geen slecht idee. Deze prijs ligt echter zo fors onder de huidige prijs dat botika’s niet langer pampers kunnen leveren zonder bijbetaling. “Zelfs als de botika’s gratis werken. Dit heeft dus tot gevolg dat alleen nog maar goedkoop en/of inferieur incontinentie-materiaal kan worden geleverd”, zo meldt de VAE.

‘Ziekte’
De vereniging is teleurgesteld omdat de SVB de ‘ziekte’ zou onderschatten. “Het is geen simpele ziekte, maar een heel erg vervelend probleem voor de patiënt en zijn/haar omgeving.” Het onderscheid in verschillend materiaal is nodig omdat dit probleem voor iedere patiënt anders is. “Voor de gebruikers die zwaarder en dikker materiaal nodig hebben, dat meestal ook duurder is, zal dit gebrek aan onderscheid veel problemen mee zich meebrengen. Vooral als licht materiaal gebruikt moet worden bij zware incontinentie. Deze gebruikers zullen nu flink moeten bijbetalen.”

Verzoek
De VAE verzoekt de SVB dit beleid op te schorten. In een overleg zouden alle partijen tot een beter financieel beleid moeten komen.

2 reacties op “Botika’s ontevreden over nieuw beleid incontinentiemateriaal”

  1. Ik merkt niks vreemd in de Beleid , Want nu ligt in de handen van jou Verzekeraar dat hij gaat de nieuw beleid toevoegen in uw Zorgpakket .En dat is niks bijzonder want voor je gezondheid kunt je een extraatje betalen terwijl dat je kunt een verkorting maken aan BV Uitstappen ,bierdrinken ,reizen en dure kleding kopen .Want je gezondheid gaat altijd voor

  2. Miscommunicatie, ja toch? En daar zakt je broek van af op Curacao. BVZ is trouwens vanf dag 1 al een doodgeboren kindje, dus bereidt je maar voor op de volgende kostenbesparende maatregelen (MEERVOUD). Plus verhoging van de nu al oplopende gigantische premie voor de kleine groep die wel moet betalen.