• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

zak met geldCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) keert een beloning uit aan de persoon die meer informatie heeft over de geldstromen in de zaak-Maximus. Elvis Kuwas alias ‘Monster’ werd vrijdag in hoger beroep tot levenslang veroordeeld voor de moord op Helmin Wiels. Het onderzoek naar de opdrachtgevers loopt nog.

Wel is het volgens het OM duidelijk dat er tussen de opdrachtgevers en Kuwas twee personen staan. Burney Fonseca zou één van de tussenpersonen zijn.

Geld
Zij zouden zouden een groot geldbedrag hebben ontvangen van de opdrachtgevers en Kuwas hebben ingeschakeld om de moord te laten uitvoeren. Kuwas zou slechts een klein deel van dit bedrag hebben ontvangen.

Tip
Het OM is op zoek naar informatie over deze geldstromen. Mocht je meer informatie hebben over waar het geld is ondergebracht, neem dan anoniem contact op met de politie via telefoonnummer 108. De hoofdofficier van Justitie loont een beloning uit ter hoogte van 50 procent van het daadwerkelijk opgespoorde bedrag, als kan worden vastgesteld dat dit geld in verband staat met de moord.

5 reacties op “Beloning voor tip over geldstromen moord Wiels”

 1. Sjakie die benaming is evengoed een rechtsterm, gebruikt in de Wetboeken van Strafrecht/Strafvordering Nederland, met çoncordantie beginsel Nederlandse Antillen, zie toezicht op rechtspraak door Nederland, verder wandelgangen van opsporing. Het is simpelweg een gerechtelijke benaming voor diegenen die achter de coulissen de nodige plannen hebben voorbereid/gemaakt en de nodige orders tot het plegen/doen van een handeling, al dan niet beloond of onder bedreiging, hebben gegeven.
  U zult zich nog meer ergeren/ als u het al niet doet, over gerechtelijke benamingen, betitelingen, het ontbreken van zij (aanduiding van vrouw) doch hij in de rechtspraak.
  Onder anderen,:” Als dief wordt beschouwd HIJ die zonder daartoe gerechtigd te zijn, enig goed dat een ander in eigendom toebehoort, wegneemt, met de bedoeling, zich dit wederrechtelijk, toe te eigenen”. Fraude: Als…. wordt beschouwd HIJ die enig goed, dat HIJ anders dan door diefstal, onder zich heeft, wegneemt met de bedoeling zich dit wederrechtelijk toe te eigenen.
  Kwestie van kennis en niet om ergeren.
  Mevrouw M. Jongen ergerde zich en wilde indertijd ook al die rechtstermen met modern Nederlands vervangen doch het recht zegevierde.
  Staande en zittend magistratuur, strafpleiters al of niet maken nog altijd gebruik van dat systeem.

 2. Een bepaalde politicus schijnt tien duizenden gulden hebben verdiend met ‘consulantantie’. geen facturen te vinden en ook onbekend wie deze consultantie heeft gevraagd en betaald.. Als mensen makkelijk geld kunnen verdienen is dit ook makkelijk uit te geven

 3. Kunnen we stoppen met de opdrachtgevers “intellectuele daders” te noemen.

 4. Ben het volledig met Zorro eens.
  Als ze niet weten waar het zoekgeraakte deel van het geld is dan weten ze dus wel waar het wel gebruikte, en dus bij de instanties bekende, deel is gebleven anders weten ze ook niet dat er een maar een deel zoek is. Dan weten ze toch ook hoe de geldstroom van het gebruikte, dus niet het zoekgeraakte deel, is verlopen.
  Dan kennen ze toch ook de mensen in de “geldketen” ?
  Wat doet het zoekgeraakte deel daar nou bij of af. Dat deel is voor later zorg lijkt me..

 5. Bepaald geen goed teken om de intellectuele daders te kunnen arresteren.