• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

minister Stanley Palm thumbCURAÇAO – De invoer van OB op loten van Fundashon Wega di Number Korsou(FWNK) is volgens minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling de oorzaak van de toename van verkoop van illegale loten. In 2014 zette FWNK 35 miljoen gulden om aan verkochte loten, terwijl dit in 2010 nog 60 miljoen gulden bedroeg, zo meldt Radio Hoyer 2

“Volgens de vergunninghouders is de reden van de afname van de verkoop de invoering van OB. Dat maakt het voor mensen aantrekkelijker bij een illegale minimarket te gaan kopen in plaats van een legaal nummerkantoor. Mensen geven liever 1 gulden uit dan 1,13 voor dezelfde prijs die ze kunnen winnen”, aldus Palm.

Palm geeft antwoord op de vraag van Hoyer 2-verslaggever Rick Hart hoe de financiële situatie van Fundashon Wega di Number Korsou is.

6 reacties op “‘Illegale loterijnummers brengen legale loterij schade toe’”

 1. Dames en heren, het in illegaliteit loterijen houden is op de Antillen en in de wereld even oud als Methusalem en ouder.
  Ga de Bijbel maar eens na.
  Juist door de illegaliteit besloot men, indertijd, het e.e.a. te reguleren en de FWNK met de controle daarop te belasten.
  Als er iets niet goed is, c.q. als er een wet is dat dagelijks overtreden wordt, kun je maar 3 dingen mee doen namelijk (des te meer het feit dat in het verleden doden te betreuren zijn geweest) :
  Ieder bekende illegale loten verkoper op wettelijke basis najagen, verbaliseren en vervolgen.
  Het tolereren met andere woorden oogluikend toestaan met de nodige eerbied voor de aanwezigheid van agenten.
  Het legaliseren en reguleren, waarvoor werd gekozen.
  Tot in Nederland is Joe Black notoir bekend als verkoper van illegale loten en wel over geheel Nederland.
  Naast hem zijn er vele autochtonen die hiermee de kost verdienen of anders aan het hoofd van de/een organisatie staan.

 2. Om te beginnen zou ik bij alle Chinees restaurants kijken die illegaal loten verkopen en een bron vormen van illegaliteit. Worden de ministers door deze mensen betaald om dit allemaal te gedogen? Is het zo moeilijk om dit soort witwas en criminele praktijken te doen beëindigen?

 3. Een gulden per dag…

 4. Mensen om veel geld te storten in Lottorijen met een kleine kans om te winnen .Jullie kunnen beter de geld op Bank storten en door kredieten ontvangen jullie meer geld .
  Want met Lottorijen liggen kansen dat tijden de ontvangen , transporteren of thuis bewaren worden jullie beroven of overvallen .Geld brengen wel geluk maar ook ongeluk !!

 5. @Hans, zo had ik het nog niet bekeken… Bizar.. en dan te bedenken hoeveel er nog in de illegale lotterijen zit. Als je alleen al 60M neemt als indicator kom je al al aan 600 naf per landgenoot. Omzet van casinos en landsloterij erbij en je krijgt een heel vreemd plaatje…

 6. Op basis van demografische gegevens (https://www.versgeperst.com/nieuws/203458/census-2011-over-demografie-en-migratie.html) kan dan gesteld worden dat 100.000 landgenoten van 18 jaar of ouder voor een omzet van 35 miljoen gulden aan verkochte loten zorgen. Dat betekent 350 gulden per landgenoot in 2014. Meer dan 30% van de volwassenen leeft van de onderstand.

  Volgens mij spreken we hier nu van het witwassen van “crimineel geld”. Puntje van aandacht voor het Openbaar Ministerie.