• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  wapenCURAÇAO – Met ingang van 1 maart wordt er strenger opgetreden tegen illegaal wapenbezit. Dat meldt het Openbaar Ministerie. In geval van recidivisme worden er zwaardere straffen opgelegd. Er wordt hierbij ook gekeken naar hoeveel wapens iemand in zijn bezit heeft.

  Zo wordt iemand die twee wapens heeft, bijvoorbeeld twee keer zo straf gestraft.

  Andere factoren
  Daarnaast wordt er rekening gehouden met andere gewelddadige delicten uit het verleden en waar deze zich hebben afgespeeld. Al deze factoren zijn bepalend voor de hoogte van de straf.

  7 reacties op “Twee wapens in bezit, dubbele straf”

  1. Eigenlijk moet het gewicht ook mee gaan tellen. Reken maar eens uit als het om een kanon gaat. En als het wapen wordt aangetroffen bij een slechtziende, vind ik wel weer een strafvermindering van toepassing. Nog mee rarer ideeën?

  2. ook deze graag , vooral nu de kustwacht hun wapens mee naar huis mogen nemen,
   zelf van diverse Ministers, ik sluit niemand meer uit.

  3. Henki @ en van de politie, douane, VKC, Marine, Marechaussee etc etc….. ??

  4. aanvulling , het leenwapen op de dood van Wiels was van een beveiligings bedrijf.
   stel voor dat alle wapens van een beveiligings bedrijf een schietproef doen en het DNA( kogel, loop etc) worden opgeslagen bij Justitie.

  5. beter zal zijn om ook het verleden van het wapen te bekijken, dus heeft iemand een wapen dat eerder is gebruikt voor andere misdaden dan is de bezitter op dat moment aansprakelijk.
   zoals iedereen weet zijn er buurtwapens ( leenwapens) die even worden gebruikt en daarna worden terug gegeven. Kijk maar bij de moord van Wiels, deze is ook gedood door een leen wapen.

  6. @ Karel
   Dat het hebben van meerdere wapens strafverzwarend werkt, lijkt me op zich niet vreemd.
   Ik bedoel, 10 kilo coke in je bezit hebben zal ook meer straf opleveren dan een paar gram.
   Maar de rekensom is wel wat dubieus. Als iemand vier wapens heeft, krijgt hij dus ook viermaal de straf. Dan zit je bij 10 wapens dus aan het maximum zo ongeveer.
   De rechter zal er rekening mee houden als er meerdere wapens gevonden zijn. Hij zal niet domweg een rekensommetje toepassen voor de bepaling van een straf.

  7. Recidief kan ik mij iets bij voorstellen. Maar welke gek gaat het aantal wapens in ogenschouw nemen? Zal weer iets unieks zijn voor de wereldstaat Curacao. 🙂