• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  CURAÇAO – De politie heeft zes mannen aangehouden die werkzaam waren op bouwplaatsen in Jongbloed, Sapaté, Hoenderberg en aan de Caracasbaaiweg. De mannen waren niet in het bezit van een geldig verblijfsvergunning. Het betreft twee Venezolanen, een Jamaicaan, een Colombiaan en twee mannen uit Ecuador.

  De mannen zijn aangehouden en overgedragen aan de immigratie-autoriteiten. Na een onderzoek werd één man in vrijheid gesteld nadat hij zijn verblijfsdocument kon weerleggen.

  11 reacties op “Immigratie stuurt vijf illegalen terug”

  1. @ Caramba. Ik had een betoogje getyped van een a4 tje. Maar ik heb het ingekort.

   Gelukkig maar 🙂 met als resultaat een reactie van zeer hoog gehalte, waarbij je de spijker zo hard op de kop raakt en Tokaya achterlatend met hoofdpijn.

  2. Immigratie stuur illegalen terug.
   Meneer Tokaya. Groeten uit Curacao.
   Ik had een betoogje getyped van een a4 tje. Maar ik heb het ingekort.
   De wereld is niet makkelijk. Laten we kijken hoe we het mooier kunnen maken.
   Onderstaande wel:
   U schrijft letterlijk “Waar ik ook woon doet er verder niets aan toe “door het feit dat ik overal kan wonen en voorts nergens van een uitkering hoef te leven” heftige woorden als je er goed over na denkt.

   U kunt dus overal naar toe reizen en gaan wonen waar u maar wilt. U heeft klaarblijkelijk een paspoort en middelen die dat toestaan.

   Dat is dus de kern van heel veel dingen op deze wereld.
   80% of misschien wel meer van de wereldbevoling heeft die vrijheid en rijkdom absoluut niet.
   Weet u wel hoe schatrijk u daarmee bent. Gezegend met de vrijheid en rijkdom van keuze.
   Bent u gelukkig daar. ?

  3. Caramba, waar ik woon doet er niets ter zake. Overal heb je te maken met perikelen die door illegalen worden gepleegd ( in en buiten Nederland).
   Waar ik ook woon doet er verder niets aan toe door het feit dat ik overal kan wonen en voorts nergens van een uitkering hoef te leven (als dat uw zinspeling is).
   Tussen haakjes vraag ik mijzelf een hele tijd af waar velen de tijd vandaan halen om zo vaak, als het al niet dagelijks is, in de pen te klimmen.
   Hebt u geen werk te doen??
   Iemand die dagelijks werkt en in zijn vrije tijd? zo’n lang commentaar kan leveren heeft vast niets beters te doen, neem ik aan.

  4. Wel vreemd.. Toen Nederland een tijdje geleden een illegaal wilde uitzetten toen riep onze MinPres Ivar Asjes moord en brand want dat was racistisch en onhumaan. maar op Curacao worden illegalen wel uitgezet..

  5. Heren, u heeft allen gelijk. De illegalen pikken niet de baantjes in, niemand wil deze baantjes. Het is makkelijk om mensen op te pakken via conrole van busjes en ook dat Curacao stil valt als alle illegalen vertrekken

   Ik wil wel kwijt dat ook hier niet alles over 1 kam gescheerd mag worden. Als oud aannemer had ik (natuurlijk) lokale mensen in dienst die absoluut wisten wat werken was ! ook in de weekenden als het moest. Natuurlijk werden ze extra betaald , maar ze werkten altijd hard!

  6. Een vraag aan Tokaya waar woont u in Nederland ? en waarom ?

   “de Lokalen gaan overvallen plegen omdat ze geen werk kunnen vinden” ????
   Kiko ?
   Er was hier vroeger een overheids spot op TV Over een man die in de tuin/ hoffie werkt en een lokaal meisje zegt tegen haar vader He pa wij hebben ook werk voor die haitiaan.
   Zegt die die man in de tuin maar nee ik ben ook Yu korsow en ja ik kan ook in m’n tuin werken…
   Absoluut ongelooflijk zo’n spot, maar wel waar. Net als die spot over die guy in de chineese snack…

   Het gros van de overvallen wordt gepleegd door “kinderen” van onder de 25.
   Vroegtijdige school verlaters die te veel tv kijken en denken dat Money for nothing and chicks for free” echt bestaat.

   Illegaal is in Nederland niet toegestaan maar ook niet strafbbaar.
   Hier wordt je opgepakt en in barrakken gestopt en gedeporteerd. Het wachten is meestal op de eerste de beste vlucht. Niks uitzettings procedure en of rechter. Heb je als illegaal school gaande kinderen dan is dat nog net een beetje de uitzondering.
   Een illegaal werk geven is strafbaar met hoge boetes, er wordt overigens maar mondjes maart gecontroleerd.
   Als er controle is dan is dat meestal specifiek gericht op een persoon of instelling. Of bij verkeers controles.
   Recent stonden er 200+ mensen illegaal bij elkaar en de instantie voor de vergunningen paste de openings tijden aan. Terwijl de regel echt is dat je na een vergunnings aanvraag in het buitenland meot wachten op uitslag. Komen met je oproepings brief zonder immigratie stempel en recent immigratie stempel paspoort is resoluut reden tot afwijzing.

   Als je s’ ochtends alle busjes controleerd in bepaalde barios en een paar wegen afzet ja dan weet je zeker dat je mensen gaat uitzetten.
   Wil men dat grootschalig aan pakken nee natuurlijk niet want dan valt Curacao ook stil op bepaald gebied. . En heeft de helft niks meer te eten of moeten ze zelf gaan koken en schoonmaken.
   Wel is het zo dat er best groepen illegalen zijn die ook overvallen plegen. Want zo makkelijk is het ook weer niet om werk te vinden in deze tijd. Met dank aan dhr. Schotte en consorte.

   En ja er zijn hier absoluut heel veel uiterst keurige en nette hardwerkende “lokalen”
   Echter zolang de politiek laat zien dat je openlijk zonder straf kan stelen van het volk Tja.
   Om iets te slopen heb je veel minder mensen nodig dan om iets moois op te bouwen.

  7. @ Tokaya – het mes heeft mij geprikt, de bus heeft mij verlaten…het ligt altijd aan een ander.
   Dus als ik het goed begrijp is het de schuld van de illegale werkers, dat er overvallen worden gepleegd ????!!!! Natuurlijk…..:(

  8. @Tokaya, Genoeg werk te doen.. maar lokalen willen niet in de bouw werken of tuinen schoonmaken of 20 uur in een toko staan…

  9. Karel ku Wong bosnan no por laga di ……. i ta kontra Korsou?
   De lokalen gaan overvallen plegen daar die illegalen voor een habbekrats al het werkgelegenheid wegkapen.

  10. Ilegaal zijn mag nergens.Deze mensen werken eerlijk voor hun dagelijks brood, maar de lokale gaan liever een atrako plegen. Werken is te zwaar en vermoeiend voor hun. Lekker makkelijk toch????

  11. Werkzaam, ja dat is fout op dit eiland. Ga onder een boom liggen slapen en er kan je niet overkomen. Of er moet een kokosnoot op je kop vallen 🙂