• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

RechtbankCURAÇAO – De rechter doet vanmiddag om 14.00 uur uitspraak in het hoger beroep in de zaak-Magnus. Elvis Kuwas alias ‘Monster’ werd augustus vorig jaar tot levenslang veroordeeld voor de moord op politicus Helmin Wiels. Hij houdt echter vol onschuldig te zijn. In eerdere verhoren bekende hij de moord echter 21 keer.

Naar eigen zeggen was Kuwas ‘zwak’ toen hij de moord bekende. Dit omdat hij zijn ‘vrouw en kinderen niet kon zien’. De rechters waren niet onder de indruk van zijn verklaring tijdens het hoger beroep. “Hoe kun je een moord bekennen die je niet hebt gepleegd?”

Vrijspraak
De twee andere verdachten, Carlos P. en Dangelo D., werden niet schuldig bevonden aan de moord op Wiels. Dit tot groot ongenoegen van het Openbaar Ministerie (OM). In het hoger beroep eiste het OM twintig jaar gevangenisstraf tegen Dangelo D. en vijf jaar tegen Carlos P. Dit conform de eerdere eis in de behandeling van de zaak in augustus. De advocaten van het drietal geven vandaag hun pleidooi waarna de uitspraak van de rechter volgt.

3 reacties op “Uitspraak hoger beroep zaak-Magnus”

  1. @ Curasausenaar. En een simpel manier is Camera instaleren op strategische plekken .

    Ze gaan jou vragen op welke strategische plekken die camera’s moeten komen en wee je gebeente als je een plek hebt overgeslagen waar toch zoiets gebeurt. Hoeveel camera’s denk je nodig te hebben?

  2. Kuwas kan niet meer dan levenslang krijgen dus hij heeft niets te verliezen. Wie betaalt zijn advocaat en de proceskosten?

  3. Het is beter als Curaçao begin te moderniseren .En een simpel manier is Camera instaleren op strategische plekken . En later hebben de Politie en Justitie deze problemen niet meer .