• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

RechtzaakCURAÇAO – De verdachten in het zogenoemde Claro-onderzoek naar drugssmokkel tussen Bonaire en Nederland, worden vervolgd. In het onderzoek zijn er dertien mannen aangehouden op Bonaire en Curaçao. De helft van de verdachten was werkzaam op het Flamingo Airport op Bonaire.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Onderzoek
In 2013 startten de Koninklijke Marechaussee, Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en het Recherchesamenwerkingsteam een grootschalig onderzoek naar drugssmokkel tussen Bonaire en Nederland. Dit naar aanleiding van informatie van de Criminele Inlichtingendienst. Door het zogenoemde Country Garden-onderzoek naar de dubbele moordzaak op Bonaire, stond het onderzoek begin vorig jaar even stil. In maart werd het onderzoek weer voortgezet.

Verstopt
De drugs werd gesmokkeld in trolleys met dubbele bodem en rugzakken die in vliegtuigen werden verstopt. In het land van bestemming werden de koffers en rugzakken er vervolgens weer uitgehaald. In totaal werd er 70 kilo cocaïne in beslag genomen.

Verdachten
De twee hoofdverdachten die lid zouden zijn van een criminele organisatie, zitten nog in hechtenis. De overige mannen zijn in vrijheid gesteld, maar worden wel nog aangemerkt als verdachten in deze zaak. Vijf van hen, waaronder de twee hoofdverdachten, moeten op 4 maart voor de rechter op Bonaire verschijnen.

www.versgeperst.com