• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Alex D. RosariaCURAÇAO – Alex Rosaria (PAIS) eist opheldering over de uitspraak van President Nicolás Maduro. De Venezolaanse president verklaarde in een nationale televisietoespraak dat het land het recht heeft zich te verdedigen in het luchtruim boven Curaçao.

Volgens de president is dit noodzaak vanwege een mislukte aanslagpoging op het presidentiële paleis. Het was de bedoeling dat het paleis vanuit een vliegtuig werd gebombardeerd. Den haag zou volgens Maduro hierover zijn ingelicht.

‘Onaangenaam verrast’
“Ik ben onaangenaam verrast door deze uitspraak. Wij leden van de Staten hebben namelijk geen informatie over deze zaak. Het moet niet kunnen dat een buurland zomaar even besluit haar defensiezone uit te breiden”, aldus de PAIS-leider.

Opheldering
In een brief aan premier Ivar Asjes wil Rosaria nu antwoord op enkele vragen. Zo wil hij onder andere weten of de premier al eerder op de hoogte hiervan was en goedkeuring heeft gegeven. Daarnaast wil hij antwoord op de vraag of de regering van Venezuela en het Koninkrijk overstemming hebben bereikt over dit besluit. Ook wil hij weten wat voor gevolgen dit heeft voor ons eiland.

2 reacties op “PAIS eist opheldering over uitspraak president Maduro”

 1. Ach ja, het oude principe maar weer een keer van stal gehaald. Het gaat slecht in het eigen land, de economie ligt in duigen en dan heb je dus …………..een gemeenschappelijke vijand nodig. Argentinië probeerde het ook met Las Malvinas, was niet helemaal een succes, maar een 5- voor het proberen zullen we maar zeggen.
  Dus Maduro zal wel beginnen te schreeuwen dat het eiland vol zit met personen die hem om zeep willen helpen en dan moet hij wel aanvallen.
  Tja, klein probleem……….dan gaat de ISLA er waarschijnlijk ook aan en heeft zijn eigen land dus alsnog weer een extra probleem erbij.
  Meneer Sambil, en al die andere Venozolanen die hier wonen, overigens ook.

 2. Carnaval op z’n Zuid-Amerikaans:macho!