• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Anthony Saiji: Omayra LeeflangCURAÇAO – In een bericht aan de media laat onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang weten verbaasd te zijn over het ontslag van de huidige directeur van Curaçao Airport Holding (CAH), Maurice Adriaens. “Als CAH-directeur heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de economie van Curaçao”, aldus Leeflang.

Het Statenlid heeft het hier over Ocean Eco Park Curaçao, een project waarbij zeewater wordt gebruikt om energie te produceren voor onder meer de moderne landbouw. Minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling liet onlangs weten het contract van Adriaens niet te verlengen.

Duurzame bijdrage
Het project van de CAH-directeur past volgens Leeflang bij de visie van Un Kòrsou Hustu en zorgt voor een duurzame bijdrage aan de economische groei. Dit onder andere andere door het creëren van meer werkgelegenheid, betaalbare voedingsmiddelen en meer export.

‘Onbegrijpelijk’
“Hij heeft goed werk verricht. “Om deze reden vindt het Statenlid het dan ook ‘onbegrijpelijk’ dat Adrieans moet vertrekken. “Ik hoop niet dat er sprake is van het bekende “Quitate tu pa ponerme yo’ (Weg jij, zodat ik het kan overnemen). “De keuze voor Adriaens door STIP was geen politiek besluit. Hij werd gekozen uit veertig kandidaten.” Leeflang hoopt dat hij ondanks zijn ontslag wel kan aanblijven als directeur van Ocean Eco Park Curaçao, zodat het project op dezelfde wijze kan worden voortgezet in het belang van Curaçao.

14 reacties op “Leeflang verbaasd over ontslag Adriaens”

 1. @ Caramba. Zou Mevrouw Leeflang ook dat AD lezen en nu ook met minder verbaasd zijn ? Of gelooft ze nog steeds dat Stip boven en buiten de politiek stond met Bertrain aan het roer…

  Het ligt wel in haar aard om minder verbaasd te zijn, maar haar verbazing was terecht met de kennis van dat moment en wat er tot dan toe door Palm e.a. verzwegen werd. Ze hoeft niet meer of anders te geloven dan dat Stip, officieel het overkoepelend orgaan was dat aandelen van alle overheidsnv’s in beheer had juist om de politiek op afstand te houden. Speculeren doe je met aandelen. Stip/Betrian en de regering waren nooit vrienden.

 2. Adriaense heeft zich aangesloten bij de FOL partij met voor corruptie veroordeelden als Richard Salas, Ben Komproe, Anhony Godett en Nelson Monte.

  Belachelijk dat zoiemand directeur van CAP werd, een totaal gebrek aan enige vorm van integriteit toetsen.

  Dat Adriaense zch vervolgens schuldig maakte aan verkwisting mag dan ook geen verbazing wekken, de FOL was daar een synoniem voor.

  Laat Adriaense maar weer lekker aardbeien gaan telen in plaats van zoals de FOL deed de belastingbetaler financieel uitkleden ten voordele van zichzelf.

 3. @Zorro.
  Zou Mevrouw Leeflang ook dat AD lezen en nu ook met minder verbaasd zijn ? Of gelooft ze nog steeds dat Stip boven en buiten de politiek stond met Bertrain aan het roer…

 4. @ Caramba. Het verhaal zal duidelijk worden zodra de naam van de nieuwe directeur bekend wordt gemaakt.

  Vanochtend in het AD werd al het een en ander duidelijk nl. dat Adriaens zich meer dan eens niet aan de regels heeft gehouden en zelfs een waarschuwing opliep. Toch kreeg hij volgens zijn zeggen alleen maar goede beoordelingen. Hij moet deze ontwikkeling hebben zien aankomen en solliciteerde niet voor niets bij het CTB.

 5. Het verhaal zal duidelijk worden zodra de naam van de nieuwe directeur bekend wordt gemaakt.

 6. @ Edgar. De benoeming van Adriaens was op zich al een politieke benoeming.

  Adriaens werd niet politiek benoemd maar door de Stip, het overkoepelend orgaan dat aandelen van alle overheidsnv’s in beheer had juist om de politiek op afstand te houden.

 7. @ Curasausenaar. Omayra Leeflang het is een beetje netjes en prettig . Als je een mening van iemand respecteerde . Het kunt uit zichtzelf komen of het is een besluit van Hoge personen .Verbaast hoeft je niet te zijn want iedereen heeft twee kanten en iedereen heeft een valkuil !! Dragen spijt en verbaast als je valkuil verschenen en niet voor een andere .

  Er gaat weer een wereld van onbegrip voor me open. Roberto, HELP.

 8. Curacao en eco park ???
  Het riool water en afval water druipt aan alle kanten het eiland in en af..
  Waterzuivering werkt grotendeels niet Afval scheiding op gevaarlijke stoffen bestaat niet of nauwelijks, asbest zware metalen batterijen alles op een onbeschermde grote vliegen hoop of langs de kant van de weg, op een eilandje met een zwaarvervuilde en vervuilende raffinaderij in het midden…

  Er is nog steeds geen wet dus je mag ongestraft dumpen wat je wil..
  https://www.versgeperst.com/nieuws/223872/curaca-heeft-geen-wet-illegale-vuilstort-meer.html
  Misschien moeten er wat autowrakken en een beerput ladinkje bij de minister voor de deur worden gedumpt. Dat kan straffeloos. Dan zal het vast meer haast krijgen.
  Maar ja zijjn er wel regels dan wat ?
  Sut dicht… Dan gewoon de marie pampoen oplossiing

  Cap
  De airport… De ingang is nu al een beetje beter en zelfs over een wat langere lengte schuin gemaakt… Waarom niet alles op het zelfde niveau brengen ach ja, fasen plan zeker. Maar er …. Ja er staan zowaar nu zelfs bankjes (in de zon) bij de aankomst hal…. Wauw na xx jaar. Pfew stuk beter dan die stomme paaltjes… De miradoor wordt voor 300.000+ $dollar wel voorzien van een overkapping en bankjes… Een wachtplek voor de taxis zeker… Kunnen ze zien of er minder dan 3 taxis staan te wachten.. Ik hoop wel dat ze ook stroom en water en een wc’tje aanleggen want anders staat de hele bende daar in de mundi te pissen.. He mira hoe ver ik ….

  Eco park.. een geode waterzuivering hebben we niet maar we moeten een eco park bouwen.. Wie sponserd dat ??
  Dat je met temperatuur verschil en zoutwater en golfslag energie kan maken is al heel oud. Het is alleen gewoon niet zo rendabel.. Anders gezegd, hardstikke duur… Airport airco koeling.. pff ze kopen op grote schaal brandstof in en een stevige eigen generator of een rijtje… “Schotte” generators is vele malen goedkoper en effectiever dan “alternative” energie bronnen.
  Als dat ruimtevaart verhaal nog doorgaat… Dan is er nog veel meer koeling nodig… En grote hoeveelheden kerosine de lucht in blazen (raket brandstof gekoeld en samengeperst) is ook lekker ecologisch,… Een ecologische airport… pffff. tuurlijk ja.. Eco raffinaderij ook zeker ? De hal minder hoog en dak isolatie…

  Alternatieve energie
  Die olie prijs is niet voor niks om laag gehaald… Er is vast iets lolligs bedacht en als je de olie prijs hoog houd is het nog rendabeler Dus omlaag, Hun kosten zijn toch vrijwel gelijk…. Die windmolens helpen, maar ook alleen maar doordat we de hoogste electriciteit prijzen ter wereld hebben….. En ja je moet ook backup hebben. En dat op een eilandje met een eigen raffinaderij in het midden….
  Het meest rendabel is gewoon een dikke kabel naar Venezuela en Colombia trekken… En gewoon daar stroom in kopen. Meteen een kabel naar Aruba en Bonaire. Dan is er wat meer inkoop en dan kan de prijs met de helft omlaag. Dat stimuleerd de economie…
  Prijsverlaging.. Maar a ja tuurlijk onze centrales zijn verkocht niet waar en net ald de windmolens in “buitenlandse” handen…

  Adriaans sloot shut.. En nu gaat Adriaans shut down… Er zal vast iemand een andere “behoefte” hebben met het airport terrein…

  Landbouw op Curacao ?? Waterwinning ???? Ahum.. Een groot gedeelte van ons ons peperdure drinkwater gaat tegen gereduceerd tarief naar golfbanen… of “lekt” weg zwembaden in… etc. Als je de landbouw echt wilt promoten moet de schaal grootte keer 20 en moet je tractoren en ploegen kopen.. En dan nog is het niet rendabel… verkeerde grond ook nog. En dat is al eeuwen zo. We zijn geen santo domingo… Windmolen monteurs.. ach ja. Pompt ook alleen maar vervuild water op… Landbouw.. Was er niet recent een wijngaard gestart daar bij Hato ???
  Is dat de connectie met Adriaens ? Oh hij moest zeker voor de Colombiaanse ” legale””werknemers” zorgen…

  Ecologisch…. economie stimuleren ja ja.. mevrouw Leeflang inderdaad Curacao is onbegrijpelijk…
  En met het afzakken van het scholings niveau wordt dat alleen maar erger.

 9. een belangrijk project voor prive jets misgelopen, cat 1 status verloren, landingsrechten voor vluchten via Curacao verspeeld, en waarom? rechter of linker broekzak of binnenzak van het kostuum

 10. Ben benieuwd wat voor een koek bakker ze nu weer gaan aanstellen Edgar ,
  maar bij god en op curacao kan alles !!!

 11. De enige ervaring die Adriaens had met vliegen waren de vliegen boven zijn kwekerij.

  Hij is benoemd als directeur CAP omdat hij zich bij de louche FOL (Anthony Godett, Ben Komproe, Richard Salas en Nelson Monte) had aangesloten.

  Daarmee heeft Adriaens aangetoond geen greintie integriteitsbesef te bezitten en is het volkomen terecht dat zijn contract bij CAP niet verlengd wordt. Sterker nog, hij zou nooit meer in een overheidsfunctie benoemd moeten worden gezien zijn besmet verleden.

 12. Vorig jaar is een presentatie geweest van dit project. BlueRise zou de kar trekken. Weet iemand wat er daarna is gebeurd? Het EcoPark heeft nog geen bijdrage aan Curacao geleverd volgens mij, enkel een plan en een presentatie. Of weet Leeflang meer hier van?

 13. Omayra Leeflang het is een beetje netjes en prettig . Als je een mening van iemand respecteerde . Het kunt uit zichtzelf komen of het is een besluit van Hoge personen .Verbaast hoeft je niet te zijn want iedereen heeft twee kanten en iedereen heeft een valkuil !! Dragen spijt en verbaast als je valkuil verschenen en niet voor een andere .

 14. De benoeming van Adriaens was op zich al een politieke benoeming. Want laten we even wel wezen. Een tomaten teler als baas van CAH ???
  Waar bestaat zijn kennis van de luchtvaart precies uit ?
  Enige wat we hebben gezien is een onveilig vliegveld, de cat 1 status verloren en het is inmiddels peperduur. En ook al is CAP de direct verantwoordelijke, dit mag je CAH wel degelijk aanrekenen.