• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

handboeienCURAÇAO – De politie heeft tijdens de carnavalsperiode in totaal 45 mensen aangehouden. Gisteravond tijdens de Marcha di Despedida zijn er dertien mensen aangehouden. Het OM inde in totaal 5050 gulden via boetes die arrestanten direct na aanhouding konden betalen op het politiebureau om een dagvaarding te voorkomen.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De meeste aanhoudingen werden verricht voor het rijden op de motor zonder helm, het niet bezitten van geldige autopapieren, steekwapenbezit, openbaar dronkenschap en drugsbezit. Naast de aanhoudingen voor relatief lichte vergrijpen is carnaval zonder grote problemen verlopen.

Actie OM
In kader van ‘Aktua Robes, Sintie Unbes’ (handel verkeerd, voel het direct) werden overtreders gelijk aangepakt. Bij bepaalde delicten vond er geen vervolging plaats als er meteen een boete werd voldaan op het politiebureau.
29 Personen hebben een dagvaarding ontvangen voor de behandeling van hun zaak voor de rechter op 4 en 30 maart. Zestien arrestanten kozen voor het betalen van een boete.

4 reacties op “45 Aanhoudingen tijdens carnavalsperiode”

 1. Niemand aangehouden voor het zingen van zogenaamd ‘vieze’ teksten? Logisch niet, politie had ook geluiddempende oordopjes in, haha.

 2. @ Curasausenaar. Dadelijk worden Carnaval een Nationale Justitiële Feest in plaats van Nationale Bevolking Feest.

  Is dit een wens of een WELDOORDACHT toekomstbeeld van je?

 3. Ik begreep dat er ook 2 agenten waren die met elkaar vochten…

 4. Dadelijk worden Carnaval een Nationale Justitiële Feest in plaats van Nationale Bevolking Feest