• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

mobieltjesCURAÇAO – De marechaussee op Schiphol heeft vorig jaar bijna 40 procent meer mobiele telefoons doorzocht dan in het jaar ervoor. Het aantal doorzoekingen van gsm’s en simkaarten van onder anderen reizigers steeg van 1642 naar 2276.

Rejo Zenger van stichting Freedom Inc had het ministerie van Defensie om de cijfers gevraagd, met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Het aantal doorzoekingen van andere gegevensdragers, zoals harde schijven, is juist afgenomen.

‘Logische ontwikkeling’
Volgens Zenger is dat een logische ontwikkeling. Telefoons worden volgens hem steeds slimmer en vervangen zo andere apparaten.

© Novum

2 reacties op “Meer mobieltjes doorzocht op Schiphol”

 1. En Philippe…….begrijp ik dat je deze [/dit soort] ontwikkeling(en) toejuicht ?
  De controlled society: Je bent verdacht totdat je zelf het tegendeel meent te kunnen bewijzen.
  Het kikkerlandje legt meer telefoontaps aan dan procentueel dat kleine land USA per jaar volgt. Wie in deze tijd nog meent dat “ik toch niets te verbergen” zegt, moet tegen zichzelf beschermd worden. How Grand a fool can ya be.
  BTW Rejo Z is van Bits of Freedom en vindt het een logische ontwikkeling als er ook aantoonbare, concrete verdenking op de reiziger rust.

 2. Inderdaad logische ontwikkeling. Zo breng je hele netwerken van contacten met elkaar in verband. Gaat allemaal in de grote computer. Weten ze bij arrestatie direct bij wie er nog meer huiszoeking gedaan moet worden.