• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

busCURAÇAO – “Het is gewoon niet eerlijk. De ABC-bussen krijgen alles betaald van de overheid en wij moeten alles zelf ophoesten”, aldus Andres Everitz, woordvoerder van Sindikato di Transporte Uni (STU), de busvakbond.

De buschauffeurs van de kleine busjes op Curaçao zijn boos. Gisteren werd een nieuwe ABC-bus geïntroduceerd op de route naar Muizenberg. “De ABC-bussen vragen één gulden twintig minder dan wij,” vertelt Everitz. “Wij hebben kleine busjes en moeten alles zelf betalen. Verzekering, benzine en ook eventuele reparatiekosten aan de airco.”

Anthony Godett
Gedeputeerde van Transport, Anthony Godett opende gisteren de nieuwe transportroute naar Muizenberg, Fortuna, Seru Papaya en Otrabanda. De STU vindt de concurrentie oneerlijk. “Godett praat altijd maar met grote woorden, maar nooit met ons,” zegt Everitz. “Wij zijn bereid om diplomatiek met hem hierover te spreken.” Anthony Godett was helaas niet bereikbaar voor commentaar.

Broodwinning
“Vandaag hebben we nog niet veel gemerkt van de nieuwe bus,” zegt Everitz. “Maar wanneer de Curaçaoënaars weten van de nieuwe grote bus, nemen ze die natuurlijk. Voor ons voelt het dan net als vakantie of een feestdag. Want steeds minder mensen gaan gebruik maken van onze busjes.” De STU wil graag dat er iets verandert. “Het is slecht voor de chauffeurs. Wij moeten ook geld verdienen en onze kinderen te eten geven. De prijzen van de ABC-bussen zijn te laag. Het is oneerlijke concurrentie. Dit kunnen we nooit winnen.”

www.versgeperst.com