• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Natalee HollowayCURAÇAO – Volgens Jurriën Auke de Jong (59) zou Natalee Holloway begraven liggen onder een kruipruimte van het Marriott Hotel op Aruba. Dat meldt het Algemeen Dagblad (AD). De man beweert een ooggetuige te zijn van de verdwijning van Holloway.

Ondanks zijn stelligheid doen de Arubaanse autoriteiten echter niets met zijn verklaring. ‘Er zijn veel vagere tips uitgezocht, maar met mijn duidelijke aanwijzing wordt al jaren niets gedaan’, aldus de Jong tegenover het AD.

Niet onderzoeken
De Jong zou zijn getuigenverklaring onder ede hebben afgelegd en is drie keer naar Aruba afgereisd in verband met de zaak. Het Openbaar Ministerie zou echter niets doen met zijn verklaring en de plek waar Holloway begraven zou zijn, niet onderzoeken.

‘drugsgerelateerde praktijken’
Volgens de Jong zou het lichaam van Holloway al bijna tien jaar verborgen liggen onder de betonnen vloer van het Marriott’s Aruba Surf Club Hotel. Hij beweert in de nacht van 30 mei 2005 aanwezig te zijn geweest op het bouwterrein waar het hotel destijds in aanbouw was. De Jong zegt daar regelmatig te zijn geweest in verband met ‘drugsgerelateerde praktijken’. Meer wilde hij hier niet over kwijt. Om deze reden zweeg hij lange tijd.

Verklaring
De Jong verklaart Joran van der Sloot en Holloway die nacht gezien te hebben. Hij verstopte zich en zag hoe Joran achter Natalee aan rende. Van der Sloot kwam enige tijd later naar buiten met Natalee in zijn armen. “Hij legde haar neer, sprong naar beneden en trok haar op zijn schouder. Vervolgens wierp hij haar lichaam op de grond.” Ten slotte verklaarde hij dat Joran haar lichaam verstopte onder een gebouw in aanbouw. Hij groef zich een toegang tot de kruipruimte en trok Natalee naar binnen. Na ongeveer een minuut kwam hij weer tevoorschijn, maakte de opening met zand dicht en liep naar de toegangspoort terug”, zo meldt hij tegenover de krant.

‘Ongeloofwaardig’
De toenmalige hoofdofficier van Justitie van Aruba beschouwde zijn verklaring als ‘ongeloofwaardig’. De huidige hoofdofficier, Eric Olthof, meldt tegenover de krant dat er door de ‘kleinschalig op Aruba niet voldoende capaciteit is om iedere aanwijzing te onderzoeken’. “De stank rondom de bouwplaats en de door de Jong beschreven lengte van Joran en Natalee waren elementen in de verklaring die door de hoofdofficier onaannemelijk werden geacht.”

15 reacties op “‘Holloway ligt begraven onder kruipruimte hotel’”

 1. Het woord heeft nu ook haar vader bereikt.
  En ik hoop dat hij haar vind.

 2. Caramba, de kosten voor het onderzoek naar de 2 meisjes in Panama worden nu ook door de familie en sponsors opgehoest.

 3. Zorro.. Kosten…. ik moet zeggen u heeft wel lef om over overheids verantwoordelijkheid en kosten te durven spreken in dit kader.

  In october 2011 met de vergelijkbare “vermissing” van Robyn Gardner kwam er wel een hondjes team over, betaald door Nederland . Zouden ze toen ook eventjes hebben gesnuffeld bij het Marriot ? Of niet ?

  In Nederland blijven ze doorzoeken met vrijwel elke zaak. Tot en met oorlogs resten en resten van de watersnoods ramp toe. Dat is respect, net zo als het respect om door te gaan wat ever de cost met de vliegtuig ramp in rusland. En dat respect en de manier waarop oogste bewondering van over de hele wereld.
  http://www.visitaruba.com/about-aruba/aruba-news/missing-persons
  http://www.wjla.com/search/?key=aruba

  De Zaak Holloway is nog steeds een vermissings zaak.. Waar kernwoorden als Looks like Looper movie, million dollar insurance. blue eyed lover (joran heeft bruine ogen) interference with investigations Aruba Police and FBI, declared dead after 6 + years because of health and insurance premium, lextures and seminars sex slave en andere kernwoorden de zaak ook een hele andere wending hadden kunnen geven.

  Naast haar familie zijn er nog heel veel anderen betrokken, zoals ook de 100 school leerlingen die toen met 2 vliegtuigen als grote groep naar Aruba vlogen voor een leuke vakantie.
  Jaren later zitten ook zij nog steeds met vragen velen denken zelfs, dat zij net als andere amerikaanse vermissingen zoals het verdwenen Cruise meisje Amy Lynn Bradley, is verkocht als seks slaaf. Daarom is het belangrijk dat er closure komt. En dat komt pas als haar resten worden gevonden.
  http://www.glamour.com/sex-love-life/2010/09/what-weve-never-told-anyone-about-natalee-holloway

 4. Caramba, volgens mijn informatie pikte die “lijkenhond” na 15, ja vijftien jaar nog het spoor op. Dus reken er maar op dat die hond het terrein van Mariott oplopend al aanslaat. Als die drugsdealer de waarheid spreekt.

 5. @ Caramba. Het punt is dat als je dit laat rusten dan kom je dus knap ongeloofwaardig over.
  Het ongeloofwaardige is nu juist de beoordeling van de Jong’s stelligheid. Nee, natuurlijk ben ik de onkosten van de F16’s niet vergeten, maar is dat een reden om zonder enige waarschijnlijkheid maar weer kosten te maken? Waar is het einde? Zoals ik al eerder zei begrijp ik je een beetje en heb ik je relaas wel verwacht, maar meer toegevingen kan ik niet doen. Verantwoordelijkheid geldt ook voor het uitgeven van geld aan een als onaannemelijk betiteld verhaal van de Jong. Ik verwacht meer dan onaannemelijkheid van het OM om hiervoor nog meer kosten te maken. Als we zonder de gewenste waarschijnlijkheid op een toevalstreffer moeten wachten, dan moet dat maar. Laat de Jong zijn verantwoordelijkheid maar nemen voor wat hij over Aruba uitstrooit. Aruba hoeft hier niet warm of koud van te worden.

 6. @zorro,
  Wel ja…
  Belangrijkste zaak van ze eeuw in Aruba.. En wat zegt u… Ja ze is toch al dood en Joran zit ook al in de bak en komt er toch niet meer uit… En het imago van Aruba.. Ach… ja hoeraa het lag net effe onder Curacao toen zeker.. Wat hebben we er aan.. Kijk met zo’n mentaliteit daar bouw je echt geen land mee op.

  Het punt is dat als je dit laat rusten dan kom je dus knap ongeloofwaardig over en lijkt het wel of er iets verborgen moet blijven of dat het je niks interesseerd. Laten we maar stoppen met de zaak Wiels niet waar. Hij komt niet terug en de dader is toch ook al dood. ja ja.. En de reputatie van Curacao…

  Wordt er niks gevonden ok klaar je hebt je best gedaan en goede wil getoond wordt er wel iets gevonden dan wordt het verhaal wat ingewikkelder en ik wel het best verder uitwerken maar dan moet wel eerst begrepen worden wat de basis gedachte is.
  Dat is dat je laat zien dat je als maatschappij en land verantwoordelijk bent en verantwoordelijkheid hebt voor dingen.

  Het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel is ook een steeds terugkerend kern punt en een bron van veel problemen in onze regio.. Verantwoordlijk zijn voor dingen.
  Corruptie is daar ook een goed voorbeeld van. Je wilt jezelf boven anderen stellen in een zelfde situatie. Dus je voelt je totaal niet verantwoordelijk voor anderen vanuit de positie die je hebt, maar je stelt je eigenbelang voorop. Men beseft niet eens dat je anderen daarmee benadeeld en vind het niet onder hun verantwoordelijkheid vallen.

  Kosten… Er kwamen 3 F16 vliegtuigen mee helpen zoeken toen toch, op kosten van de Nederlandse belasting betalers.. …… vergeten zeker ???
  Die speurhond komt er ook vast wel met een vriendelijk verzoek om hulp.

 7. @ Caramba. Natuurlijk moeten ze dit onderzoeken.

  Wat zijn behalve de kosten de voor- en nadelen, als NH inderdaad daar gevonden wordt en als ze daar niet gevonden wordt? Ik geloof niet, dat het imago van Aruba verder aangetast zal worden en ook niet, dat NH tot leven gewekt zal worden en dat JvdS nog meer gevangenistraf nodig heeft om vrijgelaten te kunnen worden na Peru en USA.

 8. Als iemand een enkel berichtje plaatst op een van de tientallen sites over dit onderwep is het weer nieuws. En het is al nieuws.

  Natuurlijk moeten ze dit onderzoeken.
  Als de kranten in Nederland er over schrijven dan moet je er iets mee doen.
  Al is het alleen maar om de naam van Aruba als “serieuze” rechtsstaat om hoog te houden.

  Getuigen verklaringen van gebeurtenissen zijn meestal in details heel vaag. Lengte van een persoon ter staving van geloofwaardigheid is niet relevant als je kijkt naar waar het omgaat. Iemand een lijk zien verbergen op een specifieke plaats. Die plek moet zonder rproblemen te vinden zijn.

  Ook is Inmiddels duidelijk vast komen te staan dat Joran niet onterecht een verdachte was in deze zaak.
  Bewezen is dat hij om relatief eenvoudige dingen, volledig zijn beheersing kan verliezen en vervolgens koel genoeg blijft om zijn daad te verbergen en proberen te vluchten.
  Al dan niet met hulp.
  Wellicht dat een simple weigering om iets te doen ook in deze zaak zo’n zelfde drift aanval heeft uitgelokt, Een driftaanval dat een ander wel “bewijsbaar” haar leven heeft gekost.
  In zekere zin is Aruba ook medeschuldig aan dat 2e slachtoffer als ze nagelaten hebben om wel dat bewijs in de eerste zaak te vinden. Ik hoop niet dat die gedacht nu ook mee speelt.

  Bouwplaatsen zijn zeker als je kijkt naar de amerikaanse mafia en andere criminele historie bijzonder geschikte plekken een vaak gebruikte plekken om zaken te verbergen.
  Een opening graven in het zand naar een kruip ruimte en een cadaver hond daar laten snuffelen is echt geen wereld klus. Als dat beestje heftig aanslaat is er iets. Zoniet dan heb je gedaan wat je kon.

  Haar familie heeft haar dood laten verklaren in 2012, en Aruba zit verder niet echt te wachten op deze publiciteit lijkt het. Maar is dat negatieve publiciteits idee wel juist ? Onvoldoende capaciteit is onzin.
  Het zou Auruba en betrokkenen juist enormwel sieren als ze niet stoppen met zoeken en ook al is dit verhaal misschien onzin het is wel voldoende om er iets mee te doen. Het signaal aan de wereld dat zelfs een klein eilandje zal blijven doorzoeken zoeken naar een verdwenen “gast” is alleen maar als bijzonder positief and “friendly” te ervaren.

  In de verdwijnings zaak in Peru wordt tot het uiterste gegaan en in omstandigheden die vele malen moelijker zijn dan nu op Aruba. Panama werkt mee zo goed als ze kunnen Want dat is juist het positieve signal aan de wereld. Dat geeft aan wat de waarde is die je hecht aan veiligheid voor je gasten, de bezoekers aan je land.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Disappearance_of_Natalee_Holloway

 9. Tokaya, omdat deze tip boven de cold case zal blijven hangen, kan ik Caramba een beetje begrijpen, maar een beetje vertrouwen over de onaannemelijkheid in het OM kan geen kwaad. Als de Jong zo stellig is en hij heeft genoeg geld, moet hij maar toestemming vragen om het zelf te onderzoeken/betalen of een rijke Amerikaan daarvoor interesseren.

 10. Conform de wet is er een verjaringstermijn voor iedere misdrijf.
  Conform de wet was diegene die zich nu als getuige wilt ontpoppen verplicht aangifte te doen van het misdrijf dat hij zag.
  Immers hij is toch stellig van wat hij zag gebeuren?
  Vraag en vaststelling, zou de restanten van N. H. op de plaats van misdrijf gevonden worden gaat De Jong alsnog de bak in?!!!!!

 11. Caramba, begin jij alvast met het opgeven van jezelf als vrijwilliger om met de opgraaf werkzaamheden aan te vangen.
  Waarom geen begin maken met het gebruik maken van speurhonden voor het vinden van vermiste personen?
  Niet erg snugger hè, nu er een hotel in volle glorie op de zogenaamde plaats van misdaad staat, komt er uit het niets een dubieus getuige.
  Dubieus,had indertijd een zogenaamde reden (drugsgerelateerd) om niet naar voren te treden en te getuigen?
  Getuigenis afleggen betekent je aanwezigheid op enig plaats verklaren c.q. een alibi geven van niet erbij betrokken te zijn?

 12. Caramba, begin jij alvast met het opgeven van jezelf als vrijwilliger om met de opgraaf werkzaamheden aan te vangen.
  Waarom geen begin maken met het gebruik maken van speurhonden voor het vinden van vermiste personen?

 13. De zaak laten rusten is niet zo handig.
  Als een Amerikaanse nieuws zender dit oppikt of de familie zelf, staan er zo weer een paar camera teams op Aruba… En 1 berichtje op Facebook en de halve wereld weet het. Dus begin maar vast te graven.
  In Nederland vind een lijkspeur-hond een auto met overschotten die al 5 jaar in een stromende rivier ligt…. Dan moet dit een simple klusje zijn toch ?
  Of zijn ze bang dat er meer wordt gevonden als zo’n hondje over het eilandje daar loopt….
  En als ze toch in de buurt zijn meteen een rondje lopen op bepaalde plaatsen op Curacao.

 14. wat een onzin verhaal. iemand wil in de schijnwerpers……

 15. Kunnen ze die kruipruimte niet open breken en Joran er bij in stoppen? Hij wilde toch uit die koude gevangenis weg?