• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  vlag venezuelaCURAÇAO – Betogers zijn gisteren in de Venezolaanse stad San Cristobal slaags geraakt met de politie. Agenten werden bekogeld met stenen en reageerden met traangas en rubberkogels. De betogers herdachten dat vorig jaar een massale demonstratie het startsein was voor maanden van onrust.

  Die onrust kostte aan zeker veertig mensen het leven.

  Vijf gewonden
  In het grootste deel van het land verliepen de demonstraties vreedzaam, maar in San Cristobal, een bolwerk antiregeringsdemonstranten en het epicentrum van de protesten van vorig jaar, ging het er hard aan toe. Er was een enorme mensenmassa op de been. Sommige jongeren hadden hun gezicht bedekt met een bandana. Ze gooiden projectielen naar de oproerpolitie, die vervolgens traangas afschoot. Zeker vijf mensen raakten gewond bij de schermutselingen.

  Onrust
  In Caracas richtten jongeren een brandende barricade op om zo een belangrijke doorgaande weg in een rijke buurt te blokkeren. Vorig jaar was het in deze wijk ook al onrustig. Toen de avond viel gooiden de betogers molotovcocktails naar de politie. Agenten vuurden vervolgens rubberkogels af.

  © Novum

  www.versgeperst.com