• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ivar asjesCURAÇAO – Miscommunicatie en een issue in de planning zijn volgens premier Ivar Asjes de redenen van het uitstellen van de Koninkrijksconferentie. Dat zegt Asjes in antwoord op vragen van Radio Hoyer 2. De Koninkrijksconferentie zou op 8 april worden gehouden, maar Curacao stelde het uit.

Volgens een eerste verklaring van Asjes kwam dit door onvoorziene omstandigheden.

Nieuwe datum
Asjes heeft als gastheer 16 juni als nieuwe datum voorgesteld, maar het is nog niet zeker dat zijn collega-premiers Mike Eman van Aruba en Marcel Gumbs van Sint Maarten dan beschikbaar zijn. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft Asjes laten weten dat het hem wel schikt.

‘Onvoorziene omstandigheden’
De reden van het uitstel is onbekend. Plasterk meldde de Tweede Kamer dinsdag 10 februari per brief, dat Asjes de deelnemers heeft laten weten dat de top ‘door onvoorziene omstandigheden’ geen doorgang kan vinden op de eerder vastgestelde 8 april.

Onduidelijk
Nu zegt Asjes dat miscommunicatie en planningsproblemen debet zijn aan het uitstel, maar wat dat precies inhoudt blijft onduidelijk.

Geschillenregeling
Uit de brief van Plasterk blijkt ook dat hij tijdens de Koninkrijksconferentie tot overeenstemming wil komen over een geschillenregeling. Daartoe heeft hij de ministers-presidenten verzocht vertegenwoordigers aan te wijzen die een voorstel voor een dergelijke regeling ten behoeve van besluitvorming tijdens de conferentie kunnen voorbereiden. Volgens Asjes is een jurist de vertegenwoordiger van Curacao in de gezamenlijke commissie.

Collega Rick Hart vroeg tijdens de persconferentie van de ministerraad naar de daadwerkelijke reden van het aflassen van de Koninkrijksconferentie.

1 reactie op “‘Miscommunicatie reden afzegging Koninkrijksoverleg’”

  1. Mensen niet voor niks hebben Curaçao een Nationale Dag van PAPIAMENTU
    Dus laten we ook profiteren van ons NATIONALE DAG