• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

community mailboxCURAÇAO – Van de 1250 ‘Community Mailboxen’ (C-Box) bij het postkantoor op Groot Kwartier zijn er 300 niet in gebruik omdat de eigenaren hun sleutel niet hebben opgehaald. Dat zegt Jervhes Josephia van CPost International, zo schrijft Caribisch Netwerk.

“We hebben alle eigenaren meerdere keren gevraagd om hun C-Box sleutel te komen ophalen”, benadrukt Josephia. Toch maakt nu slechts 75 procent gebruik van het C-Box systeem en zitten meer dan 300 adressen zonder post.

José Manuel Dias maakte voor Caribisch Netwerk de volgende reportage.

Pilot
Het gaat hier om een pilotproject van CPost International. Vanaf 1 januari wordt er geen post meer bezorgd in de buurten Groot Kwartier, Emmastad en Biesheuvel. Alle post aan de bewoners van deze wijken wordt in de bij hen horende C-Box bezorgd die op het terrein van het postkantoor op Groot Kwartier staat.

Emailsysteem
De bedoeling is dat bewoners via email een bericht krijgen dat er post klaarligt. Toch werkt tot op heden dit melden per email niet. Josephia garandeert dat voor het einde van de maand het emailsysteem operationeel zal zijn.

Kosten verlagen
Met de invoering van de C-Box hoopt CPost gaandeweg de operationele kosten te verlagen zonder dat dit banen kost. De postbodes zullen ander werk gaan doen zoals het rondbrengen van pakjes. Op dit moment zit CPost in een moeilijke financiële situatie omdat de hoeveelheid brieven drastisch is afgenomen.

Meer wijken
Na het pilotproject op Groot Kwartier is het de bedoeling om in maart nog twee Community Mailboxen op te zetten voor de buurten Kas Grandi, Marchena, Suffisant en Souax. In de eerste fase zal het project een half miljoen gulden kosten en bestaan uit drie centrale locaties.

20 reacties op “Meer dan 300 c-box adressen ontvangen geen post”

 1. @ Caramba. En ik schrijf best wel eens een beetje scherp over u, maar ik doe het met de beste bedoelingen… Net als u.

  Ik vind het meevallen en eigenlijk kijk ik er daarom doorheen.

 2. @ Caramba. zeg maar waar de fles naar toe moet, alles valt te regelen in onze contreien. 🙂

  Zeg maar hoe zonder iets van mezelf bloot te geven. Afgeven bij de balie van AH? Verder ben ik het met je eens, maar dat wast het water van de zee niet weg, dat al velen murw geslagen zijn en voor hun de zin van een discussie er niet meer is.

 3. Geachte Beste Zorro, zeg maar waar de fles naar toe moet, alles valt te regelen in onze contreien. 🙂 En ik schrijf best wel eens een beetje scherp over u, maar ik doe het met de beste bedoelingen… Net als u.
  Zolang er nog commentaar wordt gegeven en over zaken kan worden gediscussierd dan is er nog hoop.
  Als niemand er meer om geeft en de discussies stil vallen en ook het commentaar verstomt dan is alles pas echt verloren.

 4. @ Caramba. Kan ik een White zinfandelletje ? of Blue Curacao ??? aan bieden dan maar voor de kabouter schrik ??

  Natuurlijk, maar je zal het wel virtueel bedoelen, want ik zie geen serieuze poging om mij dat daadwerkelijk te overhandigen.

 5. @ Caramba. dat is verder vast niet echt interessant om te weten.

  Inderdaad. Weer genoeg gelachen.

 6. Geachte Zorro, u bent er wel weer druk mee maar weer.. 🙂 Ja klopt als een bus u heeft gelijk, er ging iets mis en ik heb wel een idee wat, maar dat is verder vast niet echt interessant om te weten.
  Dat bericht was niet van Tokaya en ik ben niet ook Tokaya, een briefje gaat ook wel eens in het verkeerde busje nietwaar ?
  Curacao stijl is Palu ta sla mi. Toch ? Als je met je auto dronken tegen een boom rijd.. en je dacht, ik kan er tussen door. Zoiets als hee daar komt een motor rijder aan die een beetje links rijd, je haalt in, en van dichtbij is een vrachtwagen met 1 rechter koplamp.. Daarom ook, de website heeft het gedaan, of internet heeft het gedaan. 🙂 🙂

  Shiet me net te binnen als ze op Banda Bau ook wijk postbussen neer gaan zetten gaan ze dan ook daar dan regelmatig post bezorgen ??? Private postbus overal ter wereld moet je er extra voor betalen en alleen als bedrijf met veel post krijg je er een, hier krijg je ze gratis… Wat een eiland…

  Kan ik een White zinfandelletje ? of Blue Curacao ??? aan bieden dan maar voor de kabouter schrik ?? Oh dat is waar ja, er komt huis wijn van de klip binnen kort.. Heeft Adrieaans nog geregeld… Ben wel benieuwd waar dat water en de mest vandaan komt ??? Ik hoop niet uit de buurt daar… Moest daarom Shut dicht.. was slecht voor de wijn plantjes, die vrachtwagens … Châteauneuf de Curiool…. 🙂

 7. @ Caramba. De laatste inzending van “Tokaya” was van mij. Er ging iets mis gisteren middag met internet.de website vult zelf soms dingen foutief aan.

  Ik ben het met je eens dat het hier kan “spoken”, maar niet in die mate zoals jij het voorstelt. Iemand kan onder jouw naam een reactie geven. Echter je geeft zelf aan, dat de reactie wel van jou is. Dat een of andere computerkabouter jouw naam in die van Tokaya zou hebben veranderd, is echt onaannemelijk en een brug te ver. Het is nog nooit voorgekomen, dat van een verstuurde reactie de kop (naam) van de romp (reactie) werd gescheiden. Denk nog eens goed na 🙂

 8. De laatste inzending van “Tokaya” was van mij. Er ging iets mis gisteren middag met internet.de website vult zelf soms dingen foutief aan.
  Excuus.

 9. Krijg maar eens bijv. uit Nederland een aangetekende brief of een pakketje, waarvoor de klant porto heeft betaald tot het huis van de ontvanger. Op Curacao krijg je dan een kennisgeving in je brievenbus, dat je het bij een postkantoor kan ophalen.

 10. Kaya To.. en Saus Cura Jullie dingen halen de elkaar door. Jullie om dingen de draaien .

  Curacau vergelijken met Nederland is al onzin. Er zijn hier 3 post kantoortjes waarvan punda en otrabanda op loop afstand uitelkaar liggen…. En de andere 7 kilometer verderop. Fiets afstand…

  Maar het belangrijkste is, de “ontvanger” is niet de klant.

  De klant is de persoon of instelling die BETAALD voor het laten bezorgen van de post.

  Niet de ontvanger. En daar komt ook nog bij Ik ken geen postbussen op het eiland dat betekend je moet naar het postkantoor om een brief te posten……. En postzegels te kopen / printen… Zelfs voor gratis antwoordnummers in Nederland moet je hier betalen…

  Dat is waarom zo veel bedrijven zelf hun facturen rond brengen omdat het vaak langer dan een maand duurt voordat je iets ontvangt. Dus hier moeten ze alleen maar sorteren en bezorgen… 1 of 2 keer per week….

  En nu probeert C-post hun probleem ook nog af te wentelen op de ontvanger. Door postbussen te plaatsen ondermeer in de wijk “achter” het grootste postkantoor…. Gaan ze postbussen kopen voor een hele wijk(en)… Terwijl je net een jaar of wat geleden verplicht was gesteld om een postbus met een bepaalde maat aan te schaffen….
  Eigenlijk te idioot voor woorden.

 11. Saus is bernardaise sausje….
  Draait de wereld om.
  Saus de post is een commercieele instelling. Waar je betaald om post te laten bezorgen.. De klanten zijn die mensen die postzegels en porto kosten betalen
  De klanten zijn niet de mensen die het moeten ontvangen.

  En op een klein eilandje is binnen week echt niet te veel gevraagd.

 12. “Bezorgd” om de postbezorging…
  @Cursaosenaar: het mes heeft mij gestoken, de bus heeft mij verlaten…..tja 🙂
  C-Post is dan wel geen zorginstelling maar wel een BEzorginstelling.

 13. Het probleem ligt niet in de handen van C-Post ,maar het probleem ligt aan de luiheid ( onzelfstandigheid en geen interesse ) die sommige klanten hebben in hun eigen Posten .
  Want alle Postkantoren heeft een Reglementen ,dus Bezorg tijd , Verzendtijd ( Internationale Post ,Nationale Post ) en Afhalen . En als hun systeem is dat hun klanten hebben hun eigen sleutels en de Posten lagen nog steeds .Dan ligt de probleem van onzelfstandigheid en geen interesse aan de klanten . Triest want boodschap doen voor jou ,koken voor jou en ook je eten geven .Dus C-Post is geen Zorginstellingen maar wel een Postkantoor !!

 14. Op zijn minst ontvangt men c.q. kan men een maand later zijn post ontvangen.
  Dat is nog altijd beter dan het helemaal geen post ontvangen daar dit ergens in een sloot is gedumpt ; al is het in geen van de beide voorvallen de bedoeling van de afzender geweest.
  Een tijd terug ontving ik, zomaar, een aangetekend stuk terug van de TNT. Geen uitleg ofwel niks als reden van dat al. Simpelweg terug punt uit.
  Van de post is er maar één ding zeker, je weet van jezelf wanneer je die op de post hebt gedaan, maar weet niet of het bezorgd wordt en indien zo, wanneer.
  Gelezen de vele commentaren i.c. vraag ik mijzelf af of men bezig is met het leveren van autokritiek; de TNT bakt er ook niet veel van of wel?

 15. Inderdaad: als de rekeningen van ‘servicios’ per mail worden verzonden dan is de club CPOST failliet. Dus dat houden ze met alle macht tegen.

 16. Sommige banken laten je de keuze om afschriften elektronischte ontvangen of te bekijken. Maar niet allemaal.

  Als aquaelectra kodsel uts flow en overheid je ook die keuze geven dan zijn we weer een stapje verder.
  Mijn post bestaat voornamelijk uit rekeningen, bank afschriften .
  Ik vermoed dat de meesten van die een eigen bezorgdienst gebruiken. De overheid gebruikt wel de post. Dat is goed te zien aan het poststempel en de afleverdatum die vaak tot meer dan een maand later is.

  De adressen die geen post meer ontvangen, hebben daar waarschijnlijk geen probleem mee.

  In veel landen wordt post rondgebracht lopend en met een fiets. Bij ons met een auto met airco. En ja dan worden de kosten hoger Scooters zijn goedkoper dan autos. En hebben een natuurlijke airco.

  Misschien moet de post een deal maken met Robbie of Joe.
  En post per wijk daar afleveren. In
  Die loterij boys zitten overal met goed beveiligde huisjes. En zij rijden elke dag rondjes voor geld en papieren naar een centeale plek..
  Ik denk dat de bazen dat graag zelfs zouden willen sponseren ook.

 17. De post moet bezuinigen, dus ze brengen geen brieven meer rond. Het personeel dat hierdoor overbodig is, wordt niet ontslagen maar gaat ander werk doen: het bezorgen van pakjes die je altijd zelf bij het postkantoor moest ophalen. Dat zal wel lekker gaan besparen. Wat een sukkels.

 18. CPost komt als hinkend paard achteraan. Hebben ze daar al gehoord van de Internet, email, iPhone, ipad , DHL, FedEx etc. ?
  Voor mijn part wordt CPost opgedoekt. Welk normaal mens maakt daar nu nog gebruik van ?

 19. Mensen een nieuw systeem door de strot duwen, wat ook nog eens niet werkt. HELAAS weer eens CURACAO TEN VOETEN UIT.. En ik schrijf dit met pijn in mijn hart. SHAME!
  Oh ja, stop met loze beloftes / woordjes doen, ook Curacao ten voeten uit.

 20. Moeilijk zeker om de sleutels aangetekend op te sturen , gewoon reorganiseren en met zelf standig personeel gaan werken je links of rechts om veranderingen aanbrengen.
  Tijden zijn veranderd !