• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Volgens Arthur Donker zijn wij op curaçao hypocriet bezig als het gaat om seks en het geloof.

  Als je wil weten wat er op deze klip gebeurd moet je op Facebook zijn en ik weet dat alle politici daar ook dag en nacht op zitten. Er is zelfs eentje die daar iemand voor betaalt om de hele dag te kijken wie wat van hem zegt, wie zijn salaris betaalt laat ik maar even in het midden.

  Zit ik aan mijn koffie vanmorgen zie ik een reclame-posting van Campo Alegre die voor vrijdag de dertiende een Sexy Jump organiseert met allerlei populaire bandjes en dj’s met de uitnodiging om ze een bezoek te brengen na de Teener Parade.

  Kijk, ik kan begrijpen dat er een vergrijzing plaatst vindt in de klandizie en dat het aangevuld moet worden en heb er ook niets op tegen hun marketingpogingen om dat probleem op te lossen, maar wat ik wel mis zijn al die moraalridders, semi-bisschoppen, de Raad van Kerken, bisschop Secco en de andere bijbelzwaaiers die gelijk regelrecht naar Telecuraçao rijden om hun beklag te doen over bijvoorbeeld de Gay Pride Week.

  Ook de mensen die elke morgen urenlang op de televisie Jezus van het kruis af bidden zijn ook bijzonder stil en durven dat onderwerp niet aan te kruisen.

  De hypocrisie op deze klip is ongelooflijk, want een paar jaar geleden zou Planned Parenthood tijdens Carnaval condooms uit delen, toen waren diezelfde moraalridders er ook fel tegen want dat zou juist seksueel verkeer promoveren, maar ze konden geen alternatief geven voor voorkoming van zwangerschap onder de teenagers.

  Dat bidkransje was ook bijzonder stil toen een paar weken geleden er vragen waren over de spontane verdwijning van twee pastoors die voor ‘persoonlijke groei’ opeens naar elders waren verhuisd.

  Je hebt ze ook niet gehoord toen de NOS met het nieuws kwam dat er volgens de commissie-Koeijers,die seksueel misbruik van kinderen door geestelijke op Curaçao moest onderzoeken, niets kon vinden. Dit terwijl de Fraters van Tilburg een slachtoffer die in een internaat op Soto zat en jarenlang misbruikt was, 45 duizend euro hebben betaald als vergoeding en een andere zelfs door de regering werd onderscheiden voor zijn goede werk terwijl iedereen wist dat hij een pedo was.

  Ze hebben het steeds over de normen en waarden en over geestelijke armoede. Hoe Asjes daaraan komt weet ik niet.Ze vergeten echter dat tijdens de oorlog, diezelfde katholieke kerk samen met de directie van de Shell en de regering aan tafel hebben gezeten om een oplossing te vinden voor het prostitutieprobleem in de binnenstad en met Campo als oplossing kwamen.

  Dus zij promoveren zélf onze Sodomma en Gomorra en moet je nou niet komen zeggen dat de jeugd aan geestelijke armoede lijdt en niets doet om het tegen te gaan als ze openlijk de jongere klanten aan het ronselen zijn en zij als gevolg daarvan in de toekomst alle vrouwen als prostituees zullen behandelen omdat seksuele voorlichting op de scholen nog steeds in een taboe sfeer is.

  Geestelijken worden nog steeds als ‘heiligen’ beschouwd en klachten tegen ze worden onder de mat geveegd en rechtszaken tegen hen worden nog steeds achter ‘gesloten deuren’ behandeld. Want stel je voor dat het publiek te weten komt dat het viezeriken zijn, maar een ronsel campagne van Campo voor jongeren daar zeggen we niks van.

  Ik blijf lachen op deze klip want zolang we seks nog als taboe beschouwen en geestelijken als heiligen zullen we dit probleem blijven houden want wij zijn hypocrieten!

  18 reacties op “Ingezonden: Laat de kinderen tot mij komen!”

  1. Señores, señores, damas, damas, no ta miho nos duna nos komentario, o opinion, alkaso e artikulo publiká, den nos idioma natal?
   Menos kibukashón gramatikál sigurá.
   Mi ta floho pa keré ku nos ta bishitá “Versgeperst” ku e meta pa kritiká otro.
   Banda di esei, e uso di Papiamentu komo idioma vehékulo ta pone ku kada ken, su base di idioma Hulandes, o kualke otro idioma stranjo, no ta keda kestioná.
   Eksito garantisá i menos kritítika.
   Alomenos, mediokresidat teorétiko publiká ta enserá un grandesá pèrsonal di e eskritornan ku no ta keda sin duna nan komentario bon o malu pa motibu di e realonan, ku kisas no por faya, i ku ta aktua komo korektor?
   Biba esnan ku ta pensa ku tur hende por faya i ku ta siña di nan ekibokashón.
   Alomenos nan ta prueba di ta hende ku no tin miedu pa faya; i di tin e asina jamá pa Hulandesnan “faalangst”.

  2. Curasausenaar, ik wacht met spanning op de tekstverklaring van Roberto. Pffffff, wat een verkniptheid.

  3. Geachte , Zorro
   Doordat een Bijbel is een Heilige boek ,Kunt je een Bijbel niet als een normale boek open en lezen . En voordat je een Bijbel open moet je eerst in gebed gaan met God .En God verwijst je de Bijbelstuk die je nodig hebt .En de studie die je moet nemen in een Bijbel gaat alsvolg : eerst lezen ,dan mediteren en daarna begrijpen en laatste volg wat je heeft genomen uit de Bijbel . Verweest een persoon naar de Bijbelstuk die ik eerder heb genomen val niet onder mij .Want ik ben geen Priester of Dominee want die zijn geleerd .En ik word hypnotische door Heilige Geest om die werk uit te kunnen voeren .Dus iets alleen zoeken in een Bijbel om te zeggen dat je bent een gelovig terwijl dat je handen bemoeien nog steeds in een oude leven .Dan is heel erg moeilijk om op de Reformatie te verwachten

  4. je kunt zien dat lokoloko er echt verstand van heeft….
   ik wist niet dat dt soort fuguren nog bestonden.

   hij vergeet er even bij te vertellen hoe het hier op het eiland gaat onderling.
   meisjes van 13 die zwanger zijn, niet van jongetje van 13, maar van een oompje of een stiefvadertje.
   jongetjes en meisjes die misbruikt worden door allerlei tuig.
   maar meisje schijnt te mogen van Lokoloko, want dat is hetero sex….
   dat mag.

   ik snap touwens niets van je betoog…
   behalve misschien dat je grote moeite hebt met homo”s, die in jouw ogen meestal ook pedo zijn.
   je zult er wel veel verstand van hebben…

  5. Curasausenaar, lees in de 1 na laatste zin “hebt” in plaats van “bent”.

  6. @ Curasausenaar. Zorro , weet je niet waarom ik op sommige reactie niet reageert .Want het is niet noodzakelijke om energie te verbranden met een persoon die tegengestelde is van mij wereld .

   Elke reactie van jou is derhalve verspilde energie dus waarom zou je reageren als je ons als personen beschouwt, die van een andere wereld dan jij zijn? Of ben je zo overmoedig om te denken, dat jouw reacties, als deze al begrepen worden, enig effect hebben?

   En het laatste is dat God zegt het zelf dat met een domme gebruikt HIj om de Slimste te verbazen.
   Ik heb de Bijbel bij de hand en kan je me ongetwijfeld vertellen waar het staat. Dit om te controleren of je de Bijbel wel goed begrepen bent en of je het niet uit zijn verband hebt gerukt. Begrijpelijkerwijze heb ik daar gerede twijfels over, omdat juist jij niet als de slimste overkomt.

  7. Een internet-troll is iemand die met opzet offensieve opmerkingen plaatst om anderen boos te maken, te irriteren of te kwetsen.
   Meestal zijn ze anoniem, maar noemen wel hun slachtoffers bij hun naam.
   Ik reageer nooit op anonieme trollen, wanneer ik persoonlijk word aangevallen.
   Over mijn beweringen en argumenten accepteer ik wel met genoegen tegengas.
   Al dan niet anoniem.

  8. ZORRO, ongeacht de samenstelling van iemands gehoor, ze kunnen veel baat hebben bij een benadering waarbij die persoon redeneert. Maar bij jouw persoon is het in dit geval helaas niet. Zou jij ondersteunende bewijzen kunnen aanvoeren, misschien uit de context of uit een andere tekst over het onderwerp waar CURACAOSENAAR over schrijft??? Zou een illustratie de redelijkheid kunnen aantonen van wat je hebt gezegd? NEEN. Door zo te werk te gaan ZORRO laat je een “ongunstige” indruk achter……………….

  9. Zorro , weet je niet waarom ik op sommige reactie niet reageert .Want het is niet noodzakelijke om energie te verbranden met een persoon die tegengestelde is van mij wereld .
   Want de Bijbel zegt toch sommige mensen horen de woord maar hun kunnen de woord niet volgend .En deze Programma is bedoel voor Alternatief Voor Economie en niet op Economie te klachten of kritieken .En het laatste is dat God zegt het zelf dat met een domme gebruikt HIj om de Slimste te verbazen

  10. Arthur zegt aan het eind van zijn betoog dat hij (hij schrijft immers wij) hypokriet is. Dat is duidelijk. Aan de ene kant verdedigt hij de homo’s, (raar, dat doet hij regelmatig, waarom eigenlijk?)maar geeft wel felle kritiek op homo fraters en priesters. Hij zegt dan dat ze “pedo’s ” zijn. Omdat zij jongetjes pakken. Wanneer een man sex heeft met iemand van hetzelfde geslacht dan is hij HOMO. Hij kan dan tegelijkertijd ook pedofiel zijn. Homo is hij zeker. Leeftijd doet er niet toe. Of denkt Arthur dat sex tussen een 30 jarige man en een 18 jarige jongeman als homo sex beschouwdt kan worden, maar een jaar daarvoor met de toen 17 jarige jongeman, was de partner een pedofiel maar geen homo?
   Mannelijke pedofielen die jongetjes pakken zijn HOMO’S !!!! Pedofielen zijn meestal homo’s. Dus ouders, laat je zoontje nooit alleen in gezelschap van een homo! U bent gewaarschuwd. Is dit wel politiek correct gezegd? Zal mij een worst wezen.

  11. @ Roberto. Curacaosenaar bedoelt het goed. Hij/zij doet zijn/haar best om iets fijns van te maken. Wij weten wat hij/zij met zijn/haar bijdrage bedoelt.

   Jij blijkbaar wel maar wij hebben steeds kenbaar gemaakt het niet te weten. Bij deze ben je benoemd tot tekstverklaarder van ALLE reacties van Curasausenaar en waarom hij god’s naam ijdel gebruikt en hij nooit antwoord op vragen geeft. Gewoon een troll dus.

  12. Jongens jongens. Curacaosenaar bedoelt het goed. Hij/zij doet zijn/haar best om iets fijns van te maken. Wij weten wat hij/zij met zijn/haar bijdrage bedoelt. Niemand is volmaakt. Ik vind dat Curacaosenaar door zijn/haar durfal toch iets moois van maakt. Wij moeten elkaar ondersteunen en mekaar niet ontmoedigen en/of afbreken. Een forum is er om van alkaar te leren. Fouten kan iedereen maken en/of schrijven. NICE WEEK-END and TAKE CARE. CUIDAO CU E BITTERNAN. YEEEAAAAHHHHHHHHH.

  13. Ik heb met hilariteit het stuk van Arthur Donker aan derden voorgelezen.
   Een onderwerp waarop ik hem volledige gelijk geef, ondanks dat het geen onderwerp is om er verheugd van te worden, ik erken het en herken bepaalde kerkelijke figuren uit mijn kerkelijke verleden.
   Met andere woorden ik ben in mijn jeugd van school uit verplicht/ gedwongen misdienaar te worden en heb vele gevallen gezien van fraters die jongetjes met sluik haar op de schoot lieten zitten.
   Of er verder iets met die lievelingen gebeurde kan ik niet zeggen.
   Hoe dan ook in die tijd waren er fraters die van het eiland werden verwijderd daar zij ,in burgerkleding vermomd, Campo Alegre hadden bezocht.
   Misschien dat Piet het advies van Lionfish moet opvolgen?
   Curaçao-e naar wilt u wat duidelijker zijn, net als Opmerker versta ik er geen sjoege van wat u eigenlijk wilt zeggen.
   Sander, u gelooft toch niet dat Piet in zijn eigen stelling gelooft of hij is getuige geweest of heeft samen met de geestelijken gedronken en afgekickt.

  14. @ curasaosenaar: Een beetje verward geworden door het verhaal van Donker? Vandaar je verwarde reactie?

  15. fijn dat Piet daar in geloofd….

  16. Geachte , Meneer Arthur Donker
   Vergeet niet dat Jezus Christus heeft gezegd dat na Hij komen heel veel Valse Religie om de gelovig te afwijken . En Hij zegt ook als de dingen beginnen te gebeuren de enige ding dat jij als gelovig moet doen is verheerlijk je in God

  17. Slaap lekker door Piet

  18. De geestelijken die verwijderd zijn hadden een drankprobleem en hebben zich niet vergrepen aan kinderen. Ze moeten nu afkicken.