• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Picture1CURAÇAO – Tijdens de carnavalsparades zullen agenten en inspecteurs er op toezien dat dj’s en muziekgroepen de geluidsnorm niet overschrijden. Als dit wel het geval is wordt er gesommeerd de muziek zachter te zetten. Bij de derde waarschuwing wordt de groep door de politie verzocht de muziek uit te zetten.

  Dat meldt het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur.

  Verlaging geluidsnorm
  De geluidsnorm is net zoals vorig jaar vastgesteld op 90 decibel. In de daarop voorgaande jaren was dit 100 decibel. Het besluit tot verlaging van de geluidsnorm is genomen omdat herhaalde blootstelling aan 90 decibel zou leiden tot blijvende schade aan het gehoor. Het geluid wordt tijdens de parades gemeten op verschillende plekken. Het ministerie adviseert ondanks de verlaging van de geluidsnorm, oordopjes in te doen en op afstand van geluidspeakers te staan.

  4 reacties op “Geluidsnorm carnaval; muziek uit bij derde waarschuwing”

  1. Geen enkele Activiteiten op Curaçao kunnen voorbijgaan zonder criteria

  2. Ga maar bij de start staan want binnen enkele kilometers is het een STILLE TOCHT (met gebarentaal) geworden. (Be)dreigen op dit eiland is blijkbaar een hobby van de overheid.
   Daadwerkelijk zal er wederom (!) niets gebeuren.

  3. Enige logica hadden we toch niet verwacht op Curacao is het wel?

  4. Helaas waarom moet de ene muziekband de andere weg bleren en waarom moeten wij 10 km verder nog de muziek kunnen horen, 50 decibel is genoeg over het kleine carnaval gebied, en blijvt er heel wat gehoorschade bespaard, ja en dan hoor je “doe je toch gehoorbescherming in”dus wij moeten ons aanpassen met irriterende pluggen die er afen toe uitgaan, gevolg wij gaan niet meer naar carnaval , Dank U organisatie