• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Plaza HotelCURAÇAO – De Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de Ontvanger van Curaçao zijn als grootste schuldeisers van het Plaza Hotel akkoord gegaan om te helpen bij het zoeken naar een koper. “Het is de bedoeling dat er een groep gevormd wordt die de verkoop van het hotel gaat aanduwen.”

  Dat bevestigt de financieel directeur van het Plaza Hotel Erik Ogenia, zo schrijft Caribisch Netwerk.

  Korte termijn
  Met de hulp van deze schuldeisers hoopt de directie van het hotel op korte termijn een koper te vinden. Zo moeten de openstaande schulden bij onder andere de SVB, de Ontvanger en Aqualectra opgelost worden.

  Investeerders
  Volgens Ogenia waren er aanvankelijk vijf groepen investeerders die belangstelling hadden. Uiteindelijk is het management maar met twee groepen om tafel gaan zitten. Het betreft een groep uit Spanje en één uit Venezuela. Tot op heden is er met geen van beiden iets concreets bereikt. Kenneth Valpoort van de Horecaf zegt dat het komt omdat de eigenaren teveel geld vragen en niet duidelijk zijn over de kosten om het hotel te renoveren.

  Veiling afgelast
  Op 26 januari was er een veiling gepland waar de eigendommen van het Plaza Hotel verkocht zouden worden als gevolg van het beslag dat de SVB en de Ontvanger op het hotel hadden laten leggen. Op verzoek van het hotel hebben de schuldeisers de veiling afgelast in afwachting van een oplossing op korte termijn.

  Aqualectra
  Volgens Ogenio is het Plaza Hotel de SVB en de Ontvanger ongeveer zeven miljoen gulden schuldig. Ook heeft het hotel een schuld bij Aqualectra. Om te voorkomen dat de stroom wordt afgesneden moet het hotel Aqualectra elke dag tienduizend gulden contant betalen voor de lopende rekening en de betalingsachterstand. Deze betalingsregeling werd getroffen nadat Aqualectra in maart vorig jaar de stroom had afgesloten.

  Ontslagen
  Met het oog op de ontslagen die zullen vallen als het hotel failliet wordt verklaard, hebben zowel de SVB als de Ontvanger besloten het management van het Plaza Hotel meer tijd te geven om een koper te vinden. Momenteel heeft het Plaza Hotel samen met het casino ongeveer 80 werknemers in dienst.

  Geen beslaglegging
  De directeur van de SVB Phillip Martis en het hoofd van de Ontvanger Alfonso Trona zeggen dat ze betrokken zijn bij het vinden van een koper, al mogen ze dit volgens de wet eigenlijk niet doen. SVB en de Ontvanger hebben daarom een akkoord getroffen met het Plaza Hotel dat ze geen beslag zullen leggen op het hotel.

  DAE
  “Het is buitengewoon moeilijk om de salarissen op tijd uit te betalen en tegelijkertijd te voldoen aan de betalingsregeling met Aqualectra”, zegt Ogenio. De omstandigheden van het hotel zijn verergerd toen de luchtvaartmaatschappij DAE in augustus 2013 ermee stopte en een schuld van 800 duizend gulden achterliet.

  5 reacties op “SVB en Ontvanger helpen bij verkoop Plaza Hotel”

  1. Ik wil toch wel even een paar kanttekeningen plaatsen.

   De uitbaters van de boogjes hebben jarenlang geen huur betaald, rechtszaken lopen nog steeds, maar dan praat je toch wel over een bedrag van tegen de miljoen schat ik zo.

   Voorts waren er wederom toezeggingen van de overheid over renovatie, die afspraken zijn niet nagekomen.
   Daarnaast natuurlijk de schuld welke DAE achterliet, kun je ook niet vrolijk van worden.

   Dus de schuld ligt niet alleen bij Plaza zelf, ook de overheid mag wel even goed de hand in eigen boezem steken.

  2. Stappen of bemoeien in een onbekende Wereld moet je altijd de consequent dragen ..Ja maar nu kan ik wel begrijpen dat Maffia geven Maffia altijd een handje

  3. Als de Belastingdienst en de SVB als 1e en tweede schuldeisers het verschuldigde belasting- schuld en SVB premies binnenhaalt is het meer dan genoeg.
   Het volk is altijd het kind van de rekening geweest. De Grieken hebben er weet van hoe dat moet ten aanzien van Europa.
   En dit voor het toetreden tot de EU.

  4. En weer is de bevolking de klos! Geen afdrachten SVB, Loonbelasting etc. Waarom wordt de direkteur die persoonlijk aansprakelijk is, (volgens de wet) niet aangepakt?
   Of moet de inspectie eens nader aan de tand gevoeld worden waarom zij niet eerder dwang hebben uitgeoefend om de maandelijkse afdrachten te laten voldoen.
   Het excuus zal wel zijn ” dit is niet in het belang van het toerisme”. Nee! ook niet in het belang van de bevolking. Zij betalen tenslotte de rekening door premie en belasting verhoging.

  5. Haha, wie gaat de slóópkosten betalen? Geen gek die dit nog gaat renoveren na meer dan 1 gulden betaald te hebben.