• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  caracasbaaiCURAÇAO – De bodem van twee van de vier onderzochte baaien van Curaçao zijn ernstig vervuild met zogenaamde Polycyclische Aromatische Waterstoffen of hydrocarbons (PAH’s). Dat blijkt uit een studie van MOTE Marine laboratorium in Amerika, zo meldt Caribisch Netwerk.

  PAH’s vervuiling ontstaat door onvolledige verbranding van olie- en gasproducten. Internationale studies wijzen uit dat PAH’s schade toebrengen aan DNA en kanker en longziektes veroorzaken. Vooral in de buurt van petrochemische installaties is er wereldwijd sprake van verhoogde aanwezigheid van hydrocarbons in bodem, water en lucht.

  Raffinaderij
  De hoogste concentraties op Curaçao zijn gevonden in het Schottegat en de Caracasbaai. Het onderzoek wijst uit dat de gevonden waardes overwegend petrogenisch van aard zijn. Volgens de onderzoekers wijst dat naar de raffinaderij als bron van vervuiling.

  Isla
  Het marine instituut in de Verenigde Staten heeft ook PAH-luchtmonsters genomen en onderzocht. De hoogste concentraties daarvan werden gevonden in twee wijken direct onder de rook van de Isla: Habaai en Marchena. Ook daar staat volgens de onderzoekers vast dat de vervuiling niet afkomstig is van het wegverkeer, maar van onvolledige verbranding van ruwe olie- en gasproducten op het terrein van de Isla.

  8 reacties op “Curaçaose baaien vervuild met kankerverwekkende stoffen”

  1. Is er eigenlijk nog wel iets niet vervuild op/rond onze klip ?

  2. Gewoon ontkennen en anders vooral een ander de schuld geven = standaard procedure op dit eiland. Er zal ook dit keer weeeeeer niets gaan gebeuren. Voor dat water kan je nog een keus maken, voor die giftige lucht op dit eiland niet. Ja, wel, verhuizen.
   Welkom toeristen!

  3. @ Your worst nightmare,
   Do you really believe this will bother them?
   If they did not care then, why should we expect them to care now.
   They will just say we did not know.
   And continue to live the lives they are living

  4. Thanks Ben Whiteman
   Thanks JacinthaConstancia
   Thanks Humprey Davelaar
   Thanks Gerrit Schotte
   Thanks Ivar Asjes
   Thanks Charles Cooper
   Thanks Milieudienst
   Thanks GMN
   THANKS FOR NOTHING YOU WILL HAVE TO LIVE WITH THE IDEA THAT YOU STOOD THERE AND DID NOTHING TO AVOID POISONING OUR COUNTRY AND LIFES. THIS POLLUTION DOES NOT GO AWAY AND WILL AFFECT MANY GENERATIONS. HOW MUCH LONGER WILL IT CONTINUE?
   Your Worst Nightmare

  5. Foutje in de laatste zin: Die uitkomst wordt n.l. NIET in het stukje vermeld.

  6. Een bericht dat iedereen kan plaatsen. Wie heeft opdracht gegeven voor dit onderzoek en wat zijn de technische uitkomsten daarvan?
   Durft nu niemand meer in de Caracasbaai te gaan zwemmen??
   PAH vervuiling zal je overal ter wereld vinden maar het is wel belangrijk in welke mate dit schadelijk is voor de gezondheid.
   Die uitkomst wordt n.l. in het stukje vermeld. Dus graag meer duidelijkheid.

  7. Fijn om iets bevestigd te krijgen wat je al jaren hebt geweten, de vraag is eerder, wie gaat er nu eens aktie ondernemen en niet geheel onbelangrijk wanneer? Gaat dit weer 20 jaar duren ? Weer 20 jaar ernstig te worden blootgesteld aan dit vergif?

  8. Enne….hoe zou dat nu komen……zie het antwoord!!
   Direct sluiten die ISLA!!