• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

EmigratieBeursCURAÇAO – De Curaçaose overheid trekt tijdens de EmigratieBeurs in Nederland alles uit de kast om buitenlandse ondernemers en investeerders naar het eiland te lokken, zo schrijft Caribisch Netwerk. Het event vond afgelopen weekend plaats in Houten (Utrecht).

In de expositiehallen staan verschillende stands uit de Caribische rijksdelen, zoals Ban Boneiru Bèk en die van de Curaçaose regering. Eén verdieping hoger vindt een informatiesessie plaats, speciaal over ondernemen en investeren op Curaçao. Opvallend is de afwezigheid van de eigen Curaçaose young professionals.

John Samson maakte voor Caribisch Netwerk de volgende reportage.

Ondernemen
Het publiek bestaat, op de enkele ‘Yu di Kòrsou’ na, vooral uit Nederlanders van middelbare leeftijd die op het eiland willen ondernemen of in aanmerking zouden willen komen voor de ‘pensionado’-regeling. De vragen gaan vooral over de fiscale voordelen op het eiland en de vestigingseisen voor buitenlanders.

Informatie
Er is een grote behoefte aan informatie bij potentiële ondernemers en investeerders in Nederland, stelt Violet Nicholas. Zij is door de Curaçaose overheid voor de beurs naar Nederland overgevlogen om potentiële investeerders informatie te geven. “De know-how missen ze nog”, zegt Nicholas. “Er zijn ook veel nieuwe belastingvoordelen. Het lijkt misschien een papierwinkel, maar het loont zeker om je erin te verdiepen.”

Economische groei
Het kabinet op Curaçao probeert een economische groei te stimuleren door ook buitenlandse ondernemers en investeerders naar het eiland te trekken. Curaçao heeft in de afgelopen twintig jaar een gemiddelde economische groei van 0,1 procent, terwijl de regio met gemiddeld 2,2 procent beter presteert.

www.versgeperst.com