Dennis-RichardsonCURAÇAO – Minister Dennis Richardson van Justitie heeft eindelijk gereageerd op berichten dat het koninkrijk de komende twee jaar 23 miljoen dollar wil steken in de bestrijding van de criminaliteit in Sint Maarten. Volgens de minister worden er ‘walgelijke spelletjes gespeeld’.

Volgens de berichtgeving zouden er 50 tot 55 Nederlandse detectives worden gedetacheerd.
“Men kan zijn energie beter gebruiken om positieve dingen voor het land te doen”, aldus Richardson.

Detectives
Gisteren verklaarde Richardson in een persbericht dat het plan om al die detectives te sturen inderdaad aan de orde is geweest, als onderdeel van het oorspronkelijke (Nederlandse) ontwerp voor de Integriteitskamer. “Dat plan is nu van tafel”, aldus Richardson, zo meldt Caribisch Netwerk.

Reguliere machtsverhoudingen
De minister stelt dat het plan vorig jaar is besproken tijdens het Justitieel Vierlandenoverleg in Nederland. Richardson zei toen dat assistentie voor Sint Maarten alleen kan op basis van de reguliere machtsverhoudingen en dat hulp moet zijn toegesneden op de behoeften van het land dat er om vraagt.

Versterking
Dit suggereert dat de aanpak ook is voorgesteld voor Curaçao en Aruba. Minister Richardson herhaalde dat hij geruime tijd geleden heeft gevraagd om versterking voor de Landsrecherche. “Dat is meer dan een jaar geleden en we zitten nog steeds te wachten.”
Richardson bevestigt dat er ook een plan was om het kantoor van de procureur-generaal te versterken met gespecialiseerde detectives, maar dat hij bezwaar maakt tegen dit soort maatregelen zonder overleg.

8 reacties op “Richardson: ‘Er worden walgelijke spelletjes gespeeld’”

 1. mensen die geen controle willen hebben iets of veel te verbergen.
  iedereen die niet gecontolleerd wordt, wordt uiteindelijk corrupt.
  zit gebakken in de mens…
  Dus iedereen die werkt moet gecontrolleerd worden.
  Ook politici.
  en op eilanden kan er niet gecontrolleerd worden, want we kennen elkaar en doen vreemde dealtjes met elkaar.
  dus controle moet uit Nederland komen….

 2. Minister verzet zich tegen bestrijding criminaliteit: inderdaad walgelijke spelletjes.

 3. Deze Richardson , hielenlikker van Heyliger , heeft minimaal 3 jaar lang zijn inkomstenbelasting niet betaald ! Integer? Nee. Corruptie ? Ja. Criminaliteit? Ja.
  Laat hij zijn mond houden alstublieft.
  Door mensen zoals deze Richardson is ingrijpen van Nederland noodzakelijk geworden.

 4. Nog zo een janker, er worden inderdaad walgelijke spelletjes gespeeld Richardson, vandaar die controle ! Snap je het nu?

 5. Met walgelijke spelletjes refereeft de heer Richardson aan al het geld wat in de zakken van enkelen verdwijnt ipv bij de inwoners terechtkomt?? Dan heft hij gelijk

 6. Zolang er op politici zonder enige capaciteit ter zake gestemd kan worden en zolang Nederland voor wanbeleid op een eiland verantwoordelijk gesteld kan worden zal Richardson en collega’s het ermee moeten doen of een telefoontje naar Rutte plegen.

 7. Hebben wij Wiels gehad die overal rondtoeterend beschuldigingen uitte, aan de lopende band aangiftes deed waar het OM nooit meer van gehoord heeft. Krijgen we nu te maken met een minister van justitie die het allemaal weer eens dunnetjes gaat overdoen. Man wees een man en zeg wat je bedoelt of hou je walgelijk geklets voor je, iets zinnigs schijnt er niet uit te kunnen komen niet dat ik dat verwacht had hoor.

 8. stuur ze dan maar naar Curacao,we kunnen hier wel wat assistentie gebruiken !