• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  José JardimCURAÇAO – Minister van Financiën José Jardim heeft niet het gevoel dat het College financieel toezicht (Cft) een permanent karakter aan het krijgen is. Hij vindt dat als Curacao zelf gezonde overheidsfinanciën kan waarborgen, we eigenlijk geen behoefte hebben aan het Cft.

  Tot nu toe heeft het Cft volgens Jardim zijn nut bewezen. “We moeten niet vergeten wat er van 2010 tot 2012 is gebeurd”, aldus Jardim.

  Ander beeld
  De maatregelen die we de laatste jaren hebben moeten doorvoeren zijn volgens Jardim het resultaat van decennialang niet adequaat ingrijpen in de situatie en het is volgens de minister van 2010 tot 2012 alleen maar erger geworden. “Vanaf 2013 proberen we een ander beeld te scheppen en de vraag is hoe zich dat in de toekomst zal ontwikkelen”, zegt Jardim.

  Luister hier naar Jardim in gesprek met Rick Hart.

  2 reacties op “Jardim: ‘Cft geen permanent karakter’”

  1. Het Cft of een opvolger daarvan is er ook om herhalingen uit het verleden te voorkomen en zolang Jardim daarvoor geen garantie geeft moet het blijven. Baat het niet, het schaadt ook niet. Als we het goed doen, is er toch niets aan de hand.

  2. Inderdaad, zo lang dit nog aan de orde is: ” “Vanaf 2013 proberen we een ander beeld te scheppen en de vraag is hoe zich dat in de toekomst zal ontwikkelen”, zegt Jardim.” , moeten we deze gratis controle maar in stand houden. Eerst leren met geld om te gaan en alle duistere potjes waar het in verdwijnt eerst maar om zeep helpen.