• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  ivar asjesCURAÇAO – Nederland draait de duimschroeven ten aanzien van overzeese gebiedsdelen aan. Premier Ivar Asjes is van mening dat Sint Maarten de ruimte moet krijgen het zelf op te lossen en te verbeteren. Hij is niet bang dat hetzelfde op Curaçao gaat gebeuren omdat het hier wat betreft integriteit goed gaat volgens hem.

  Dat bevestigt Asjes tegenover Radio Hoyer 2. Hij zegt dit naar aanleiding van de oprichting van een integriteitswaakhond op Sint Maarten.

  Benoeming ministers
  Nederland wil permanente zeggenschap over de benoeming van ministers. Dat blijkt uit de concepttekst van de Algemene Maatregel van Rijksbestuur die minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties Sint Maarten wil opleggen. “Curaçao heeft in de Rijksministerraad tegen het voorstel gestemd”, aldus de premier.

  Zelf verbeteren
  Asjes zegt dat Curaçao in elk gesprek met Nederlandse bewindslieden aangeeft dat voor een constructieve samenwerkingsrelaties tussen beide landen er ruimte moet zijn voor alle partners om zaken zelf te doen en te verbeteren. “Als Curaçao krijgen we die ruimte van Nederland en werken we hard. We hebben keiharde maatregelen genomen omdat we dat zelf belangrijk vinden, niet omdat anderen dat vinden”, aldus Asjes.

  Luister hier naar Ivar Asjes in gesprek met Rick Hart.

  12 reacties op “Asjes: ‘Geen vrees voor Curaçao wat betreft integriteit’”

  1. komediant…!!!
   hij kan dit echt zelf niet geloven….daar schat ik zijn intelligentie te hoog voor in…

   Alleen met een peleton aan onderzoekers en juristen uit Nederland, kan de maffia uit de politiek gaan verdwijnen.
   Ze zijn allemaal besmet….de een iets minder de ander is de besmettingshaard.

  2. “Asje”-me nou. Hoe durft jij dat woord “integriteit” in je mond te halen, en over je lippen te laten komen??? Jouw integriteit is allang in twijfel getrokken doordat het volk een vraagteken heeft geplaatst bij je motieven om hen te dienen. Asjes, het bewaren én behouden van je integriteit vergt morele zuiverheid op ALLE terreinen van het leven. Asjes, wil kennis jouw motieven beïnvloeden, dan moet het jouw hart bereiken, maar dan moet jouw hart wel op de juiste plaats zijn. Iets dat zéker bij jou ontbreekt. Je schiet in alles te kort. integriteit en rechtschapenheid gaan hand in hand samen. Geen van beide heb jij in bezit. Je bent schaars in integriteit en eerlijkheid. Je gaat gevaarlijke compromissen aan. Jouw slechte eigenschap is ongetwijfeld hebzucht. Hierdoor heb je een onbeheerste en buitensporige verlangen naar meer gecreëerd. Of het nu gaat om geld, bezittingen, of macht, maar het zit diep in je adderen, het giert door je bloed. Het zaad van hebzucht heeft zich ontkiemd in je verstand, in je hersenen. Op moment dat je over integriteit spreekt Asjes, kijkt iedereen naar jou, en zij vragen zich af: ben jij een voorbeeld van integriteit? Hebben Curaçaoënaars een voorbeeld aan jou?? Kun je op je borst slaan en zeggen dat je integer bent?? NO SIR. In dit geval is een zelfonderzoek naar jezelf op z’n plaats. Asjes, er zijn geen grotere dwazen die rondlopen dan zij die zichzelf voor de gek houden, die zichzelf in de maling nemen. Vergist je jezelf niet. Je bent deloyaal Asjes. Het is gemakkelijk jezelf voor de gek te houden en te ontkennen dat het nodig is de zaken recht te zetten. Je bent ook eigenzinnig. Je moet de ernst van jouw handelwijze onderzoeken, onder de loep nemen. Je verlaat jezelf op oneerlijke methoden Asjes. Je hebt leugens tot je toevlucht gemaakt, en in bedrog heb je jezelf verborgen. Je hebt een vruchteloze bezigheid Asjes. Maar goed, het volk heeft JULLIE gekozen om hen te besturen, en nu moeten zij (volk) de wrange vruchten van hun beslissing zelf opeten.

  3. Qua dubbele inkomens zijn er legio bestuurders (commissarissen) die 2,3,4,5,6, commissariaten onder zich hebben c.q. bekleden ze daar bepaalde functies.
   Een ander woord voor familie en- of bloedverwanten begunstiging is “kruiwagen”.
   Elders is daar ook sprake van maar beschouwd men dat als “nepotisme”.
   Elders noemt men het aannemen van gelden e.d. omkoping/ corruptie terwijl er, als het om zichzelf gaat, men dit beloning of smeergeld noemt.
   In Nederland is er altijd sprake geweest van het hebben van een “kruiwagen” ofwel iemand die de nodige moeite doet een ander aan een baan te helpen, c.q. voor zo ‘n persoon een goed woord voor doet.
   Overigens zijn er vele gewezen ministers, staats secretarissen enz. en dat overal in de wereld, die ervoor hebben gezorgd om na hun aftreden als dusdanig een degelijk goede baan te hebben.

  4. Heeft Asjes nu al al dat geld terugbetaald aan Selikor? Klopt het dat hij ook als zgn sectordirectuer nu 2 salarissen vangt? Is de vrouw van Asjes niet aan een baan geholpen?

  5. Integriteit heeft te maken met het integer ( tegen zichzelf of automatisch eerlijk) zijn.
   Velen zijn integer totdat zij gesnapt worden bij het niet eerlijk zijn, gezien of niet gezien zijn, bemerkt of niet bemerkt zijn.
   Voor de inauguratie als premier van Curaçao werd de persoon Asjes als zijnde niet helemaal schoon (integer) beschouwd.
   Vroeger had de krijgsmacht en politie een artikel in haar dienstvoorschrift dat bepaalde gedragingen expliciet verbood in de zin van,:” Het is de militair /politie ambtenaar in uniform gekleed verboden, anders dan in de ruimten daarvoor, te roken, drinken en etenswaren te nuttigen”.
   Later werd dat artikel ingekort, :” De militair/politie ambtenaar hoort zich integer te gedragen”.
   Ter adstructie betekende dat laatste, dat de militair of politie ambtenaar of hij nou gezien wordt of niet, zich hoort te onthouden van gedragingen dat de goede naam van een militair of ambtenaar besmet.
   Een paar jaar terug beantwoordde een collega van een verbaliserend politie agent op vraag ter zake, meneer was bezig een sigaret te roken, als de baas het maar niet ziet. Op repliek deed hij zijn sigaret uit en zei tegen zijn collega …,:” He,…laten we gaan”.
   Feit, de agent had het recht een PV uit te schrijven i.c. poging tot openbare dronkenschap
   ofwel de verdachte maakte een blikje bier open, bracht het naar de mond, deed het niet meer doordat hij door de politie was gezien. Door de vraag aan zijn collega, die niet integer handelde en antwoordde, hield hij het uitschrijven van dat PV als niet nodig en vertrokken, immers zijn collega was niet integer noch qua antwoord integer.
   Het verschil zit hem in het persoonlijk wetenschap van gezien en niet gezien zijn/worden , bemerkt en niet bemerkt zijn/ worden.

  6. Asjes modus ‘aan’

   Integriteit ? Integriteit ?
   Hmmmm, lastig woord.

   Integriteit ?
   Dat betekent toch pakken wat je pakken kan ?

   Asjes modus ‘off’

  7. Geen zorgen ? Hoezo, gaat hij aftreden ?

  8. Grapjas. Als het goed zat met de integriteit op Curaçao was je nooit minister president geweest. Volgende keer toch maar goed nadenken voordat je onzin roept meneer Asjes.

  9. Is dit een 1 april grap?

  10. Grapjurk Asjes kan nou nooit eens serieus zijn.

  11. Grappige Asjes, in zijn door ons betaald pak, probeert hij on wijs te maken dat het wel goed zit met de integriteit van zijn regering. Whatabout de integriteit van onze regering Jasje ?

  12. Ik hoop dat Asjes ook gelooft wat hij zegt en er wat aan doet!