• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

toeristenbrugCURAÇAO – Ons eiland ontving afgelopen jaar fors meer toeristen uit Europa. Ruim 452 duizend vakantiegangers kwamen naar Curaçao, 3 procent meer dan een jaar eerder. Het aantal Europese bezoekers nam toe met zes procent, meldt het Curaçao Toeristen Bureau (CTB).

De stijging komt onder meer door het toenemend aantal Duitsers. Maar ook het aantal Nederlandse bezoekers steeg met 6 procent. Nederland blijft hofleverancier voor het toerisme op Curaçao, met ruim 31 procent van de stroom vakantiegangers.

Venezuela
Nummer twee op het lijstje van belangrijkste markten is Venezuela. Meer dan een vijfde van de toeristen op Curaçao is Venezolaan. De Verenigde Staten zijn verantwoordelijk voor bijna 12 procent van de reizigers.

Economie
Toerisme is van groot belang voor de economie van het eiland. De sector was vorig jaar goed voor een totale omzet van 419 miljoen dollar (bijna 370 miljoen euro). In 2013 was dit nog 401 miljoen dollar. Het Europese aandeel in de omzet bedraagt ongeveer 45 procent.

© Novum

2 reacties op “Meer Nederlanders en Duitsers naar Curaçao”

  1. @ Carlos. Die Hakim was eigenlijk zo gek nog niet met zijn garantiestelllingen voor Air Berlin.

    Hoezo? Heb je een analyse gemaakt van ALLE kosten en baten? Weet je ook of zijn andere escapades op kosten van de belastingbetaler iets voor Curacao hebben opgeleverd en of hij zijn belastingschulden al heeft betaald?

  2. Die Hakim was eigenlijk zo gek nog niet met zijn garantiestelllingen voor Air Berlin.