• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

kbbCURAÇAO – Het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Curaçao (KBB) is een grootschalig arbeidsmarktonderzoek, een zogenaamde Quickscan, gestart. Het KBB doet het onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO).

Op deze manier kunnen bestaande gegevens geactualiseerd worden, zo meldt Radio Hoyer 1.

Hospitality sector
De Hospitality sector is volgens KBB een belangrijke speler in de economie van Curaçao en biedt veel werkgelegenheid. Om adequaat arbeidsmarktbeleid en strategieën uit te kunnen zetten, heeft het ministerie actuele en betrouwbare informatie nodig.

Kapitaal
Dat werknemers het belangrijkste kapitaal vormen van elke werkgever is zeker in de hospitality-sector van toepassing. Kennis, competenties en service zijn het visitekaartje. Er wordt daarom in het onderzoek niet alleen gevraagd naar het aantal benodigde medewerkers, maar vooral ook wat de vereiste kennis en vaardigheden zijn. De gegevens komen ook voor het onderwijsveld beschikbaar zodat zij hier op in kunnen spelen.

Resultaten
De resultaten worden naar verwachting in april 2015 gepubliceerd. Directeur van KBB Jorgy van Lieshout geeft een toelichting op het onderzoek.

Jorgy van Lieshout in gesprek met collega Angelo Virginie van Radio Hoyer 1.

2 reacties op “KBB start arbeidsmarktonderzoek”

  1. Is werkwilligheid geen vereiste?

  2. De monopolie is dat de werkgevers heeft de macht in hun handen , met al die regelingen van minimalloon en ook de Arbeidswet worden toch in praktijk gemanipuleerde .
    Want ten eerste als een past afgestudeerden bent komt je bij een woordje dat je kunt niet honderd procenten verdienen want je hebt geen ervaringen en als je toch later komt met ervaringen dan bent je te duur voor .En de enig oplossingen is dat het moet een Regeling verschenen dat alle bedrijven en winkels zijn verplicht om een aantallen afgestudeerde in dienst te nemen en betaald ze volgens niveau onder de controle van de overheid en dat is maak een plaats voor nieuwe generatie