• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  gerardvanderwulpCURAÇAO – Gerard van der Wulp, scheidend vertegenwoordiger van Nederland, maakt zich zorgen over de rechtshandhavingsketen in de regio. Dat meldt Radio hoyer 2.“Als we het tij niet keren, dan zijn we over vijf jaar daar waar we volstrekt niet zijn willen”.

  Van der Wulp zei dit onlangs tijdens zijn afscheidstoespraak bij een receptie op Landhuis Bloemhof. “De schaal in deze landen is veel te klein om de boze buitenwereld in je eentje aan te kunnen. De invloeden van het grote geld en het verkeerde geld is heel fors en dat kan grote consequenties hebben voor onze eilanden,” aldus Van der Wulp.

  Koninkrijk
  De scheidend vertegenwoordiger wil de Curacaoënaar bij zijn afscheid meegeven het Koninkrijk te koesteren. Volgens Van der Wulp heb je bondgenoten en steun nodig om het samen te doen. Hij pleit voor samenwerking tussen landen van het Koninkrijk, niet alleen met Nederland maar ook met landen in de regio.

  Luister hier naar Gerard van der Wulp tijdens zijn afscheidsrede.

  2 reacties op “Zorgen over rechtshandhaving eilanden”

  1. @ Brian. Wanneer gaat Nederland actief hier wat mee doen?

   Nederland heeft hetzelfde probleem met de strafmaat, omdat de rechter alleen naar de straf van de verkeersovertreding mag kijken en de gevolgen nauwelijks meegerekend kunnen worden. Nederland en Curacao kunnen het beste gezamenlijk optrekken om een wetsverandering te bewerkstelligen. In ieder geval is het al onderwerp in de Tweede Kamer.

  2. Het OM en justitieis een Koninkrijkstaak (lees Nederland) en juist het OM en Justitie falen enorm op de eilanden. Mensen die 3 mensen doodrijden krijgen 3 maanden celstraf per persoon, Drugsdealers hoeven de cel niet in en corrupte politici lopen vrij rond. Het OM doet actief hier niets mee en laat zelf burgers het bewijs voor hun te verzamelen en nog steeds niets.. Wanneer gaat Nederland actief hier wat mee doen?