militairCURAÇAO – De Koninklijke Marechaussee heeft vandaag een 39-jarige Nederlandse militair aangehouden. Uit sporen- en tactisch onderzoek van de Marechaussee en de politie is gebleken dat de militair vermoedelijk betrokken is geweest bij de inbraak in de Kooyman in Zeelandia.

De hardware store werd vannacht beroofd zonder dat het alarm afging. De kluis werd daarbij leeggehaald. Naar verluidt betrof de buit meer dan dan 100 duizend gulden. Het onderzoek wordt voortgezet door de Koninklijke Marechaussee en Korps Politie Curacao (KPC).

24 reacties op “Militair aangehouden wegens inbraak Kooyman”

 1. En door het vinden van een (verloren) ID pakken ze zo maar zonder het te checken een man op die niet eens op het eiland was ten tijde van de inbraak triest zeg ! Wat een slecht staaltje onderzoek, en hoe goed kwam het de echte dieven uit om ervoor te zorgen dat politie en marechausse afgeleid werden door een gevonden ID. Je denkt toch niet dat inbrekers op pad gaan met hun ID en die nog verliezen ook kom op zeg, dit knullige onderzoek heeft goede betrouwbare mensen in een kwaad daglicht gezet en dat is schandalig !

 2. Ze moesten hem wel “aanhouden” want anders kan hij niet worden verhoord.
  Je cedula die is vermist, … Oh dan is het geen “tijdelijke” militair ook.
  Want anders had hij gen cedula.
  Misschien toch een bekende van die man, … want wel knap lullig zo’n geintje..
  Dus de marachaussee wilde natuurlijk wel wat dingen officieel weten.

  Goed om te checken of er connecties waren de “gratis” wifi om die tijd.
  Of er Cel phones in de buurt waren etc.
  En hun camera’s of die van de buren ?
  Alarm en cameras staan los van elkaar. Geen kluis camera ???

  Curasaus is een gefrustreerde grappe maker. Loopt te stangen voor de pret.

 3. Beste “Diepezucht” volgens mij valt jouw vraag aan deze Curaçaoenaar om na te denken in de categorie, retorische vragen.

 4. Het was zijn sedula die gevonden was, en die hij al lang als verloren had opgegeven. Tevens zat betrokkene op zee toen de diefstal plaatsvond. Dit alles had de Marechaussee en het KPC al lang kunnen onderzoeken voordat ze betrokkene aanhielden toen hij notabene met het schip binnenliep! Gewoon slecht en slordig recherche-onderzoek van beide instanties!

 5. Curacaosenaar, weet je dat Curacao al jaren de regeling had dat Nederlanders die zich hier kwamen vestigen een bedrag op een speciale rekening van de overheid moesten storten zodat indien deze persoon zich zou misdragen op Curacao met dit geld een terugticket gekocht kon worden naar Nederland. Dus please! informeer eerst goed voordat je domme opmerkingen begint te spuien. Curacao heeft zelf de regeling die bepaalde politieke figuren in NL willen jaren geleden zelf bedacht. Denk daar even over na.

 6. Een enkele zelf verklaring is geen bewijs om een verdenking van betrokkenheid met bewijs te staven. Dit kan het wel zijn als de verdachte zijn verklaring met bewijzen van plaatselijke kennis van plaats delict kan staven en er meerdere verklaringen zijn. Voorbeeld, ik heb het slachtoffer daar en daar……, ik heb me daar en daar van het corpus delicti ontdaan….
  1 getuigenverklaring is geen bewijs. Naast dit alles kan er sprake zijn van het vervalsen van een plaats delict met valse bewijsmiddelen en valse DNA sporen. Ik meen dat er een wetenschap is waarbij DNA gecontamineerd c.q. gemanipuleerd wordt.

 7. Sung en Lucas.
  Bij de krijgsmacht geldt alleen het de bij de indiensttreding door de desbetreffende onderdeel verstrekte legitimatiebewijs, met vermelding van je marinenummer etc. als geldig bewijs.
  Dus geen paspoort, rijbewijs, gemeentelijke identiteitsbewijs en dergelijken.
  Althans, ik heb mijzelf, nooit, noch als dienstplichtige bij de mariniers Marine Kazerne Suffisant en beroeps bij de Koninklijke Marine te Marine Basis Parera in Curaçao voorts “eerste militaire vorming (EMV)” te Hilversum, beroepsopleidingskamp MK Erf Prins Den Helder, stationering Marine Kazerne NAVGIS Den Helder, en als bemanningslid Hms Zeven Provinciën, Karel Doorman, Hms Overijsel en Hms Amsterdam Den Helder, allen in Nederland, met een ander persoonlijk bewijs, paspoort, gemeentelijke identiteitsbewijs, rijbewijs mogen identificeren.

 8. @ Lucas,

  Wanneer zijn ID al eerder was gestolen en hij aangifte heeft gedaan kan hij al gewoon een nieuwe ID hebben gehad.
  Voorts weten we niet welke ID is gevonden. Is dat zijn sedula, basispas, rijbewijs, er zijn vele mogelijkheden.

 9. Lucas je hebt andere middelen om je te identificeren om het kazerne op te komen
  dat pasje is niet heilig alleen wel een geldig indentifactie middel en dient dus aangifte over gedaan te worden

 10. @ Jjoop K

  Dus je wilt zeggen dat hij zonder zijn militaire ID op de basis is binnen gekomen ?
  Zegt wat van de veiligheid van de basis………….
  En toen is gaan varen?
  En geen aangifte heeft gedaan van verlies van zijn porte. ?

 11. Voorlopig is de marinier sedert maandag op vrije voeten, maar blijft verdachte. Een marinier zal aanzienlijk meer dan naf 100.000,– verliezen als hij voor zoiets wordt gepakt. Mogelijke dader ja; waarschijnlijke dader nee.

 12. Militair was aan het varen tijdes de inbraak en pasje was eerder gestolen.
  Wat een diepgaand onderzoek zeg.

 13. Het is toch niet een Curaçaoenaar in Nederlandse krijgsdienst want die zijn er namelijk ook nog ? De tijd zal het uitwijzen.

 14. Curacaosenaar, je bewijst zelf weer hoe stupido je bent. Wij hebben zo’n wet al jaren, hoogstwaarschijnlijk van voor je geboren bent. Het probleem is echter dat de VVD diezelfde wet, maar dan voor o.a. Curaçaoënaars niet door hun eigen “staten” krijgt. Tot nu toe was er iedere keer wel een partij die tegen stemde, maar hoelang hopen wij nog voordat ze daar in Nederland eindelijk er in slagen alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

 15. Een slimme YDK steelt een wallet van een Dronken marinier en neemt ID bewijs mee en legt dat neer bij plaats van delict..

 16. @ Curacaoenaar,

  Ik snap je commentaar niet zo goed. Wil je nu beweren dat deze joker er zonder straf vanaf gaat komen ?
  Kan je garanderen dat hij gewoon wordt veroordeeld, vervolgens ook nog oneervol wordt ontslagen uit de dienst en dat hij daarna het eiland wordt afgekieperd. Defensie is niet zo moeilijk in dit soort zaken.
  Dus waarom je wilt doen voorkomen alsof hij behandeld gaat worden met een fluwelen handschoen is mij een compleet raadsel.
  Uiteraard wel van belang dat hij ook inderdaad deze inbraak heeft gedaan, daar zal ander bewijs voor noodzakelijk zijn, niet alleen een gevonden ID.

 17. Hij heeft het in ieder geval niet alleen gedaan, dus wanneer worden de anderen opgepakt ?

 18. Hold your horses everyone…er staat: Uit sporen- en tactisch onderzoek van de Marechaussee en de politie is gebleken dat de militair vermoedelijk betrokken is geweest bij de inbraak in de Kooyman in Zeelandia. Vermoedelijk…dus even afwachten wat het hele verhaal isvoor we gaan namen & shamen, dat kan altijd nog.

 19. Schande!

  Deze is tenminste opgepakt, hoeveel van ze komen ermee weg?!

 20. -legitimatiebewijs gevonden van de militair.

  911 US, Parijs en nu Curacao. Een gevonden pasje bewijst je betrokenheid.

 21. Hoe dom kan / mag je zijn : IQ 70..

 22. HAHA jaja….. Verblijft tijdelijk op het eiland en heeft al het gereedschap en klimmateriaal op de basis….. en na 6 maanden weer van het eiland af…..

 23. Het lijkt een gewoonte te worden voor boeven om telkens hun ID achter te laten. Dat was toch ook het geval in Frankrijk met de terroristen?
  Ze willen allemaal blijkbaar in het nieuws zijn.

 24. Als het gaat over een Nederlanders dat beteken dat het is geen daad maar wel een foutje .
  Dus met een andere woord hij is geen dader maar wel een leerling die een foutje heeft gemaakt , Dus jammer dat de nieuwe Wet van VVD geldig alleen voor Antillianen