KorpspolitieCURAÇAO – Bij een inbraak in de Kooyman in Zeelandia is vannacht meer dan 100 duizend gulden buitgemaakt. De dieven betraden het pand via het dak en haalden vervolgens de kluis leeg. Om nog onbekende redenen ging het alarm niet af.

De politie onderzoekt de zaak.

13 reacties op “Inbraak Kooyman Zeelandia”

 1. Absoluut inside Job. Men wist hoeveel er ongeveer inzat mem wist waar de kluis was,alarm ging niet af,men kreeg de kluis gewoon open haha duidelijker kan toch niet. WEL VREEMD DAT ER INEENS ZOMAAR 100.000 NAF IN EEN KLUIS LIGT. Dit zaakje stinkt aan alle kanten. Welk bedrijf laat er nou zoveel geld achter in een pand. Het klopt gewoon niet.

 2. Mooi, weet je wel hoeveel van onze paysanos hier in Nederland in de gevangenis zitten en niet alleen voor diefstal. Nee roof, mishandeling van ouderen en ga zo maar door. Ik dacht ongeveer 75% van alle gevangenen en dat wil jij afzetten tegen misschien 1 makamba (die eerst nog veroordeeld moet worden), grapjas. Gelukkig maakt men in de nederlandse media geen onderscheid meer tussen blank en zwart anders hadden ze hier iedere dag feest.

 3. Rob, heeft gelijk dat zulke bedragen in een bank thuis horen, salvo het opinie Mooi 27 – 1 -2015 20.10 uur, namelijk ieder bedrijf heeft wisselgeld in huis.
  Het liefst heeft ieder bedrijf dat de klant via de pin betaalt doch bij hoeveel bedrijven op de Antillen is betalen via de pin mogelijk?
  In Nederland is het mogelijk na werktijd stortingen te doen bij de meeste banken, is dat op de Antillen ook mogelijk?
  Het opinie van CARAMBA 27 januari 14.19 uur klopt in alle voegen. Volgens de wet ofwel Wetboek van Strafvordering “wordt als verachte beschouwd hij tegen wie uit feiten en omstandigheden, zolang tegen hem geen aanhouding (zie gevangenneming en gevangenhouding) is verricht, een redelijke vermoeden van schuld aan een misdrijf voortvloeit.
  Vermoeden van schuld van de marinier, er is op plaats van misdrijf een identiteitsbewijs van hem aangetroffen doch (CARAMBA heeft weer gelijk) kan dit een afleiding zijn c.q. door een ander zijn achtergelaten (verdacht maken van een ander c.q. misleiden van het rechtssysteem).
  Ook is het een gekwalificeerde inbraak ofwel de weg vrij maken om binnen te geraken, het alarmsysteem uitschakelen c.q. laten uitschakelen, informaties vergaren en informaties verkrijgen om de braak te vergemakkelijken, een bewaker tevoren of achteraf uitschakelen, etc. , etc, voor zij die kennis hebben.
  Qua nationaliteit en paspoort heeft hij totaal gelijk. Uit zijn opinie vloeit ook voort dat degene die over discriminatie begint, als 1e zichzelf discrimineert (minder waardigheidscomplex ) .
  Kortom CARAMBA geeft een beeld weer van een neutraal denkend opsporingsambtenaar/persoon c.q. houdt conform onderzoekers rekening met omstandigheden en andere mogelijkheden c.q. scenes.
  In voorvallen als deze moet men niet speculatief zijn.
  Hier geldt zeker Wie, wat, waar, wanneer, welke, waardoor, waarmee.
  Wie onderzoekt wie iets heeft gedaan, wat is er gebeurd, waar is dat gebeurd, wanneer is dat gebeurd, welke sporen zijn er aangetroffen en welke porso(o)n (en) woren verdacht, waardoor is hij/zij verdacht, waarmee is het feit gepleegd? Vele W ‘ die beantwoord moeten worden.
  Hierdoor kan iedereen, tijdens een gerechtelijke onderzoek en onderzoek te terechtzitting kunnen antwoorden c.q. door eigen waarneming zonder te speculeren zeggen, :”Ik zag, ik rook, ik voelde, ik hoorde, ik proefde, ik wist. Het recht heeft niets aan geruchten, mare’s, roddels, kletstantes, bomers c.q. heeft er geen boodschap aan.
  Mooi 27-1-2015, doch de werkelijkheid over de gehele wereld is dat gelegenheid de dief maakt. Dus is het niet raadzaam waar je ook maar wilt je geld te bewaren. Op zijn minst heb je je geld op je rekening mocht het zo zijn dat de bank een plaats van delict is.
  Naast dit alles is de bank hiervoor verzekerd.
  Vroeger bewaarde men geld in zaken en bedrijven en werd er daar ingebroken.
  De zaken en bedrijven besloten hun geld door bode’s naar de bank te laten brengen en werden zij met of zonder geweld beroofd.
  Dieven verleggen hun werkterrein net als kakkerlakken waar er met verdelgingsmiddelen wordt gespoten. Van bij bedrijven inbreken naar bode’s overvallen en naar geldtransporten
  overvallen. Overvallen worden riskant en bewapend men zich. Blijft woningen overvallen, pinpas en pin code’s ontfutselen etc. etc.

 4. @Mooi
  Elk bedrijf heeft cashgeld in de kluis. Wisselgeld voor o.a. de cassieres, de drivethru het restaurantje etc. en dat is noodzakelijk.

  Dat het een “marinier” zou zijn moet eerst nog bewezen worden. Er wordt weer geoordeeld alvorens de feiten bekend zijn.
  En… kijk ook eens in de Curacaose spiegel. Wat er door Curacaoenaars geflikt wordt is ook niet mals. Moorden, overvallen, het geweld tegen vrouwen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
  Riekt je verhaal niet naar een beetje discriminatie? Discriminatie waar men o.a. in Frankrijk en vele andere beschaafde landen zo graag van af wil?

 5. Mooi niet, “Ze” bestaan niet. en als je wilt dat niemand je discrimineerd moet je het zelf ook niet doen.
  Nederlander, iedereen met een Nederlands paspoort is een Nederlander. Ik ken geen Antilliaans of Curacaus paspoort en of Nationaliteit, jij wel ? Je kan een Cedula hebben of niet je kan geboren zijn op Curacao wel of niet en je ouders kunnen hier wel of niet geboren zijn. Maar iedereen heeft gewoon de Nederlandse Nationaliteit.
  Die stigmatisering daar moeten we vanaf toch. Hier en ook daar.

  En verder is het gewoon een diefstal met braak. Zoals er zo veel zijn elke dag elke dag op Curacao waar je helemaal niks over hoort.
  Alleen omdat het nu bij Kooyman is en dat die de dagopbrengsten of misschien bonnecampagne opbrengst van een aantal dagen (vrijdag, zaterdag zondag) in de store bewaren en de buit is groot komt het in het nieuws.

  Dat er een militair wordt opgepakt doordat z’n identiteits bewijs wordt gevonden . Ja, ja dat is wel heel apart te noemen. En moeilijk te geloven. Zoo stom.. Had z’n cel zeker ook bij zich… En die connecte met de gratis wifi ook nog zeker….. Had zo’n goed signaal toen… met een lege winkel.. Nog effe wat downloaden… pfff

  Z’n geboorte plek. Die weten we niet.
  En misschien is dat identiteits bewijs wel door iemand anders express achter gelaten niet waar. Ik ken de details niet wie wel ? ? Maar het is wel een heel apart verhaal.
  Of er ex militairen in de security werken bij kooyman is ook misschien wel een goede vraag.

  En een ander groepje, of het zelfde, probeerd een geldautomaat open te branden.. steekt de tent in d e fik en vergeet de rookmelder afte dekken ??? Geld automaat met rookmelder ????? en ze laten de gasbrander spulletjes achter.. (zonder identiteits bewijs)

  Misschien is er deze keer bij Kooyman ook gebruikt gemaakt van “Tools” uit de store zelf.. Jaren geleden hebben slimmerds met een kango uit de winkel in het toenmalige Latra door een muur gebroken om in de “kluis” te komen” Je zou zeggen dat bij de bouw van de nieuwe mega store daar over is nagedacht door de “opzichter / uitvoerder” ? En dat ze geen glas en of aluminium ramen en of deuren daarvoor hebben gebruikt. Dat zou security technisch wel erg kitch zijn niet waar.

 6. Is dat de omzet per dag,…en met pinnen ook er bij.

 7. Alarmsystemen zijn niet opgewassen tegen profs en ” inside job’s “.
  Een goede inbreker bestudeert het object dagen of meer tevoren en vergaart de nodige informaties ter vergemakkelijken van het e.e.a. Onder anderen verschaft hij zich, conform een plan van aanpak, toegang middels het uitschakelen van een alarmsysteem, vluchtroute en alternatieve vluchtroute toegang en uitgang. Allemaal filmwerk voorbeeld. Indien het zo is dat die militaire dezelfde fout heeft gemaakt als bij de inbraak Morris E Curiel & Sons te Saliña, de bank te Rooi Catootje, Barclays Bank, aanslag Parijs enz., kan er alleen gezegd worden,:” There is no perfect crime”, but foolisch behaving. Vele experten op het gebied van inbreken e.d. bezoeken, evengoed als degenen die hun zaak willen beveiligen, EXPO’s van alarmsystemen (bijscholing/ c.q. op de hoogte blijven van moderniseringen op dat gebied). Lokoloko, de meeste zaken worden tegenwoordig elektronisch en ambulant bewaakt ( ambulant personeel controleert om de zoveel tijd (mobiel ) en reageren verder conform het alarmcentrale.

 8. @ Rob volgens mij iedereen mag hun geld bewaren waar ze willen. Gewoon met je poten van andermans spullen blijven. Vroeger had iedereen hun geld gewoon in huis. Schandalig dat een Nederlandse marinier, dat het beter moet weten, dit doet. Bak in net als alle anderen. Als je hoort hoe ze ons afmaken over alles, boeven, verrotte appels, crimineel enz. Nu kan je zelf zien wat ze hier komen doen. En wie krijgen de schuld? Wij omdat niemand het kan geloven dat een Nederlandse marinier zo iets op Curacao doet.

 9. En de bewakers lagen te slapen. Welke bewakingsbedijf werkt daar ? Wat kost dat per maand ? Waarschijnlijk meer dan de gestolen f. 100.000. Dus Kooijman zou de schade moeten verhalen op die incompetente lui.

 10. Nu een mooi bedrag om karnaval te vieren.

 11. Het alarm ging niet af…tsjonge zeg, je verwacht het niet! Feliz Carnaval inbrekers…

 12. Daar zijn de banken ervoor , 100 duizend guldens in een bedrijf anno 2015.
  Neem van mij aan een tip van binnenuit en hoe worden deze gebouwen gebouwd , dat je via een dak naar binnen kan komen. weer zo,n tip en het alarm ging niet af, de volgende tip te doorzichtig en te simpel.
  Maar al met al zoveel geld hoort thuis bij een bank

 13. Ach ja, als dat geen ‘inside job’ is!!