• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

yasmin verheijen CURAÇAO – De Nederlandse Yasmin Verheijen heeft gisteren in Miami de vierde plaats gehaald bij Miss Universe 2014. Winnares was de Colombiaanse Paulina Vega. Miss Universe Curaçao, Laurien Angelista, werd in eerste voorronde al uitgeschakeld.

Verheijen moest het in de allerlaatste ronde verder opnemen tegen de missen uit Jamaica (vijfde plek), de Verenigde Staten (tweede) en Oekraïne (derde). Tijdens het traditionele vragenrondje droeg de Amsterdamse een geelkleurige galajurk en sprak ze zich uit tegen kinderprostitutie.

Vooroordelen
De twintigjarige studente binnenhuisarchitectuur heeft Indische, Hindoestaanse, Chinese en Duitse roots. Via de website van Miss Universe laat ze weten met vooroordelen te maken hebben gehad, maar dat ze daardoor heeft geleerd zich op de positieve dingen in het leven te concentreren.

Boulahrouz
Sinds oktober heeft Yasmin een relatie met de 33-jarige Feyenoord-voetballer Khalid Boulahrouz. Vanwege de klassieker tegen Ajax gisteren kon hij niet aanwezig zijn in Miami.

Finale Nederland
Het was meer dan twintig jaar geleden dat een Nederlandse miss de finale van de verkiezing haalde, toen Vivian Jansen in 1992 vijfde werd. Nederland won pas één keer, toen Angela Visser in 1989 de kroon kreeg. Paulien Huizinga werd in 1991 tweede.

Miss World
Bij Miss World is het Nederlandse succes nog langer geleden. Ineke Berends haalde voor het laatst de finale, toen zij in 1977 tweede werd. De kroon werd tweemaal door Nederland gewonnen, in 1959 en 1962. De huidige Miss Nederland World kwam in december in Londen niet verder dan de kwartfinale.

© Novum

www.versgeperst.com