• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

protestCURAÇAO – Een protest tegen religieus geweld in Frankrijk, Syrië en Nigeria bracht zaterdagmiddag ruim tachtig mensen naar het Wilhelminaplein in Willemstad. Sportjournalist en organisator Julius Koko had de bevolking van Curaçao opgeroepen om hun solidariteit te betuigen voor slachtoffers van Al Qaida, ISIS en Boko Haram.

Om gezicht te geven aan de manifestatie had Koko de politiek en de kerk gevraagd het publiek toe te spreken.

Dick Drayer was op het Wilhelminaplein en maakte voor Caribisch Netwerk de volgende reportage.

Moslimgemeenschap
Ook imam Adnan van de moskee in Otrobanda was uitgenodigd, maar die liet zich vertegenwoordigen door Mohammed Khatib, voorzitter van de Islamitische Gemeenschap in Curaçao. Volgens Khatib is er op het eiland geen sprake van druk op de moslimgemeenschap, zoals dat in Europa het geval is.

Religieus geweld
Hij veroordeelt het religieuze geweld, en veroordeelt ook het beledigen van de profeet: “Maar om dan maar iedereen te doden is niet de manier om dat op te lossen, aldus Khatib”

Navarro
Bij afwezigheid van premier Ivar Asjes (die zit in Washington op dit moment) kwam Nelson Navarro de manifestatie ondersteunen. Volgens de minister van Justitie is terrorisme ook voor Curaçao geen ver-van-m’n-bed show: “Met de moord op Wiels, zie je dat ook hier getornd wordt aan de fundamenten van onze vrijheden, ook wij moeten alert blijven.”

1 reactie op “Demonstratie tegen religieus geweld op Wilhelminaplein”

  1. Dus ook tegen het religieuze verbale geweld op Curacao tegen homo’s?